— Vi har aldri opplevd en så dårlig sesong. Dette syntes vi var utrolig trist for kundene våre. Derfor har vi i kveld bestemt at alle som har sesongkort i år, også kan få bruke kortet i 2015, sier daglig leder Fredrik Tønjum i Eikedalen Skisenter.

- Taper millioner

Daglig leder Fredrik Tønjum (t.h.) medgir at gratis-kortene kan koste senteret dyrt.
Helge Sunde

På grunn av dårlig vær har årets sesong blitt på knappe 38 dager så langt. De over tusen kundene med sesongkort for inntil 3400 kroner, har dermed fått lite uttelling for pengene.— Selv når vi har hatt åpent, har mange heiser vært stengt. Folk har ikke fått den skiopplevelsen vi ønsker å tilby, og derfor syns vi dette er riktig å gjøre, forteller Tønjum.

Ski-lederen anslår at hver fjerde krone skisenteret tjener kommer fra sesongkortene. Dermed risikerer senteret å tape millioner.

— Vi har drevet med overskudd siden 1998, men det er jo helt klart mye penger for oss. Vi håper likevel det vil lønne seg på lang sikt, sier Tønjum.

NHH-professor roser strategien

Magne Supphellen, professor i markedsføring ved NHH, tror skisenteret kan tjene på gratis-kortene.

NHH-professor Magne Supphellen roser skisenteret.
Silje Katrine Robinson

— De fleste som kjører i Eikedalen, kjører jo sammen med noen. Den store gevinsten ligger i at senteret sikrer seg lojale kunder også neste år, som gjerne også drar med seg folk. - Dessuten tjener senteret penger på mat og utleie av utstyr, sier professoren.

Glade skientusiaster

Etter at Skisenteret varslet kundene i kveld, har flere fornøyde skientusiaster tatt kontakt med Bergens Tidende.

En av dem er Even Dybvadskog, som har kjøpt sesongkort i ti år.

— Dette er jo en fantastisk overraskelse, og aldri noe vi ville forventet. Jeg og familien ville uansett kjøpt kort neste år, så dette er fantastisk service, sier Dybvadskog.

SKIGLEDE: I årets sesong har det vært langt mellom godværsdagene. - Selv når vi har kunnet ha åpent, har mange heiser vært stengt, sier daglig leder Fredrik Tønjum.
Jan M. Lillebø (arkiv)