Lovens lange arm skal også strekke seg til nettet, lovte EUs ministre på et møte lørdag.

— Vi er definitivt ikke interessert i å begrense nettets utvikling, men vi må unngå at det blir en lovløs sone, sa Frankrikes justisminister Elisabeth Guigou på en pressekonferanse etter møtet, som samlet EUs justis- og innenriksministre.

EU-kommisjonen sa på samme møte at de vil opprette et felles lovverk for å felle datakriminelle. Barnepornografi er første mål, men EUs nye lover skal også ramme organiseringen av narkotikasmuglig, rasisme og hackervirksomhet.

Ifølge Guigou innser EU at de ikke har vært kjappe nok til å takle datakriminalitet.- Vi innser at det haster. Vi er fullstendig klar over at det er et gap mellom vår regulering og den utrolige utviklingen på nettet, sa hun på pressekonferansen.

Ifølge EU-kommisær Antonio Vitorino må EU-landene ruste kraftig opp sitt politi-samarbeid for å ha en sjanse mot kriminelle som er i stand til å utnytte det siste innen teknologi.

— Eksisterende former for samarbeid er fullstendig utilfredstillende for hurtige og komplekse undersøkelser på nettet, sa Vitorino ifølge Reuters.

(Origo)