I februar gikk startskuddet for Googels norske versjon av karttjenesten Street View.

En lansering som skapte stor oppmerksomhet, og sterke reaksjoner på at mange personer og biler enkelt lot seg identifisere.

Stikk i strid med Googles lovnader om diskresjon og automatisk sladding.

— Uproblematisk Helt uproblematisk den tid brukerne kan varsle oss, og få upassende bilder slettet i en fei, mente den norske Google-sjefen Jan Grønbech.

EU, som allerede har varslet at de vil se nærmere på om Google misbruker sin markedsmakt i Europa, deler åpenbart ikke Googles oppfatning, og krever nå at Google oppdaterer Street View-bildene sin hver sjette måned, og ikke etter ett år slik Google har lagt opp til, melder nyhetsbyrået AP.

Det må til for å overholde hensynet til personvernet, mener EU. Google derimot, står på at dagens bildeutskiftingsintervall på ett år er mer enn godt nok.

Også Datatilsynet her hjemme har vært kritiske til Street View.

Krever bedre varslingsrutiner EU har i tillegg bedt Google informere bedre før de spesialutstyrte kamerabilene starter avfotograferingen av et nytt område.

Annonsering i god tid i både nasjonale og lokale aviser, vil være på sin plass, skriver leder av EUs datavernbyrå, Alex Turk, i et brev til Google.

Google mener på sin side at man allerede varsler godt nok med informasjonen som legges ut på nettsidene om hvor kamerabilene befinner seg.

Her lukter det rettsapparat og advokatkorps lang vei...

Hva mener du? Si din mening her.