Selv om en organisasjon får tildelt et domenenavn av den norske domeneadministratoren, Norid, betyr det ikke at den nødvendigvis har juridisk rett til navnet.

— Vi har ikke myndighet til å avgjøre hvem som har juridisk rett til de forskjellige domenenavnene, sier Norids leder Hilde Thunem til Aftenposten.

Fra 19. februar kan alle organisasjoner registrere inntil 15 .no-domener hos Norid, og det er ikke lenger krav til at navnet knyttes til foretakets navn eller virksomhet.

Et varsel om hva som kan skje er konflikten mellom Sony og Morten Bruun. Bruun har registrert selskapet ps2 Norge i Brønnøysund-registeret, og Sony har registrert ps2 i varemerkeregisteret. For to uker siden lanserte Bruun nettsiden ps2.no. Sony truer med rettssak dersom Bruun ikke gir domenenavnet til selskapet innen 10. februar.

Det går også mot rettssak mellom Sony og Multimedia Import Norge som innehar playstation2.no. Norid venter tusenvis av søknader når liberaliseringen av .no-domenet trer i kraft 19. februar.

— Da Danmark gjorde en tilsvarende liberalisering kom det 20.000 søknader på tre dager. Vi er forberedt på det samme, sa Thunem til VG onsdag.

For mer informasjon om foretaksnummer og .no-domenet:www.brreg. no. www.norid.no. (Origo)