Det vakte bestyrtelse og heftig engasjement at Bergen kommune ikke lenger ville betale for driften av rundt 6000 veilys som står langs private veier. Gevinst: 8,5 millioner kroner.

Etter massive protester, har byårdet nå besluttet å tenke seg litt om.

— Etter den varslede gjennomgangen av saken har vi besluttet at vi inntil videre utsetter overføringen av veilys langs private veier, sier byrådsleder Monica Mæland i en pressemelding.

I løpet av sommeren fikk tusenvis av beboere langs private et brev fra kommunen med budskap om at de selv må betale for belysningen fra og med første januar i 2010.

Det brevet kan de nå se bort fra.

— På grunn av mange tilbakemeldinger fra innbyggerne våre har vi sett nærmere på hvordan denne prosessen har vært gjennomført, sier byråd for byutvikling Lisbeth Iversen i samme pressemeldingen.

— Det er ikke et kommunalt ansvar å betale for veilysene langs private veier. Vi har nå hatt en gjennomgang av alle lampepunktene og skilt ut dem som er private. Disse blir slukket ved nyttår dersom ikke beboerne selv inngår en avtale med BKK som eier veilysene, sa Ove Foldnes, samferdselsdirektør i Bergen kommune, til bt.no i slutten av juni.

PS! For en uke siden sendte byrådet ut en pressemelding, hvor de avviste kravet fra opposisjonen om en ny behandling i bystyret.

**Les også:

Skal sikre trafikken, slår av lyset**

Hva synes du om beslutningen? Si din mening her.