Kostnadene i forbindelse med bredbåndsutbygging tilsier en pris på 700 kroner måneden per husholdning Det er en mye høyere pris enn det forbrukere vil betale, mener Utfors. De fleste nordiske forbrukere vil ikke betale mer enn 200 kroner måneden for bredbåndstilknytning, ifølge en markedsundersøkelse den nordiske nettleverandøren har gjennomført.

— Leveres bredbåndstilknytningen til 400 kroner går tilbyderne med tap. I USA koster tilknytning 47 dollar måneden. I enkelte områder ligger prisen på 60-70 dollar. Det er et sunnere prisnivå. Jeg regner med at vi når det her også etter hvert, fortalte Utfors-sjef Jan Werne under en analytikerpresentasjon mandag ifølge nyhetsbyrået Direkt.

På grunn av prisnivået skygger Utfors unna forbrukermarkedet i første omgang. Selskapet, som eies 28,5 prosent av Norsk Vekst, fokuserer i stedet på bedriftsmarkedet i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

— Privatmarkedet er iskaldt til bredbåndstjenester. Markedet blir ikke lønnsomt på mange år, fortalte Werne i tidligere i vinter.

Tilknytning for privatpersoner vil bare være aktuelt når de hjelper bedrifter med internett-tilgang for ansatte med hjemmekontorer. Utfors regner med å nå "break-even" i siste halvdel av 2002.(Origo)