— Fjord Lines er et vestlandsrederi, og fokuset vårt på Vestlandet vil fortsette fremover. Av den grunn er det naturlig å gi skipene navn som knytter dem til våre to største havner, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line.

— Men navnene representerer også en skipsfartshistorie vi ønsker å ta videre til en ny tid, fortsetter Fardal.

Han henviser til Den Norske Amerikalinje A/S som i løpet av sin rederiperiode, rundt første verdenskrig og frem til 60-tallet, hadde skip ved navn DS Stavangerfjord og Bergensfjord.

— Vi tar utgangspunkt i nostalgi Ikke bare i navnet, men også skipsdesignen og i interiøret om bord er insipirert fra den tiden, sier han.

Investerer to milliarder

Det første skipet MS Stavangerfjord settes i ordinær drift første oktober neste år, men salget av billetter for reisende med bil starter førstkommende mandag.

— Det er allerede stor interesse for denne seilingen, både i det norske og det utenlandske markedet, sier han. Den nye Bergensfjord blir satt inn på ruten om lag seks måneder senere. Den administrerende direktøren medgir at det er en stor satsing.

— Når nye Bergensfjord settes i drift våren 2013, går vi fra tre dager i uken til daglige seilinger. I tillegg er skipene større og passasjerkapasiteten blir doblet. Det er to milliarder kroner vi investerer for å få dette til, sier han.

Plass til 1500 passasjerer

De nye skipene som bygges av Bergen Group Fosen vil ha 306 lugarer og plass til 1500 passasjerer

— MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord skal innredes med restauranter, butikker og salonger I tillegg blir kasino og store underholdningsområder med blant annet piano og gitarspill, fortsetter Fardal.

De nye skipene skal gå linjene mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals, og Hirtshals – Langesund.

Hva synes du om navnet?