Krohnstadparken: — OBOS skal sammen med Brødrene Ulveseth bygge rundt 300 leiligheter i området mot Bjørnsons gate. Knut Galtung Døsvig har startet første byggetrinn i en utbygging som over 10-15 år skal gi rundt 50.000 kvadratmeter nye kontorlokaler.

DnB NOR-bygget: - GC Rieber Eiendom skal bygge 43.000 kvadratmeter i Solheimsviken. DnB NOR får samlet alle sine 1770 ansatte i ett bygg.

Ny høyskole: - Arbeidet med den nye høyskolen er i gang på Kronstad. Prosjektet er kostnadsregnet til 2,24 milliarder kroner og blir på 51.000 kvm. Den skal gi plass til 4400 studenter og 500 lærere.

Statoil Sandsli: - Statoil skal utvide sitt anlegg Sandsli med 54.000 kvadratmeter.

NHH-bygget: - Det er gitt grønt lys til Handelshøyskolens nybygg til 400 millioner kroner. Det blir på 14.000 kvadratmeter.

Gulating: - Det nye Gulating-bygget er under oppføring like ved rådshuset og den gamle brannstasjonen. Prislapp: Ca. 200 millioner kroner.

Nytt barnesykehus: - Barnesykehuset skal bygges i to etapper. Det blir til sammen på 70.000 kvadratmeter med en prislapp på 700 millioner kroner.

Ny videregående: - På Nygårdstangen kommer Amalie Skram videregående skole, med plass til 900 elever.

Svømmeanlegg: - Samme sted bygges også byens nye svømme- og badeanlegg til en kostnad av ca. 800 millioner kroner.

Kunsthøyskole: - I Møllendalsveien ved Store Lungegårdsvannet er det planlagt at den nye kunsthøyskolen kommer.

Odontologibygget: - Byggearbeidene er godt i gang. Bygget får et bruttoareal på 15.000 kvadratmeter og kostnadskalkylen er på 780 millioner kroner.

DPS-bygget: - Kronstad distriktspsykiatriske senter (DPS) er under oppføring like ved Krohnsminde fotballbane. Størrelse: 12.500 kvadratmeter.

Hotel Ørnen: - På nedre Nygård, tvers overfor Bygarasjen, har OBOS planer klare for å bygge et 13 etasjers høyt hotell, byens største og høyeste. Prislapp: Ca. 600 millioner kroner.

Haakonsvern: - Ved militærbasen på Haakonsvern er det planlagt utvidelser for 780 millioner kroner.

Ikea: - I Åsane er Ikea i ferd med å ta form. Varehuset blir på 34.000 kvadratmeter. Under varehuset, på grunnplanet, skal det være parkering, deretter to etasjer butikklokaler.

Vestkanten: - Ved Vestkanten Storsenter i Loddefjord foreligger planer om utvidelser på rundt 20.000 kvadratmeter.

Damsgårdsundet: - BOB har bygget 41 leiligheter i Damsgårdsundet. De har rammetillatelse til ytterligere 175 leiligheter, og godkjent reguleringsplan for totalt 800 leiligheter utover i sundet.

Marineholmen: - På Marineholmen er en hel bydel i ferd med å bli ferdig. Bybanen: - Bybanen skal videreføres til Lagunen og senere til Flesland. Vestre innfartsåre: - Utbyggingen av vestre innfartsåre fortsetter. Boligprosjekter: - I tillegg kommer en rekke større og mindre boligprosjekter.

Bybanen: Den skal videreføres til Lagunen og senere til Flesland.

Hva synes du om planene? Si din mening!