— Folk gjør helt klart rare ting for penger, det er kun fantasien som setter begrensinger for hva du kan selge og kjøpe, sier Espen Hafell, som står bak Gigoy sammen med svogeren Jan Tore Hafell.

Den nye nettsiden er inspirert av amerikanske Fiverr.com, som tilbyr såkalte mikrojobber for små summer.

— Mikrobjobbene på den amerikanske nettsiden er til tider vanvittige og det er nettopp det som er meningen. Det skal være morsomt å selge «gigger», sier Hafell.

Forskjellen på norske Gigoy og amerikanske Fiverr er at det ikke er et begrenset beløp og at jobbene kan være lokale tjenester som for eksempel dyrepassing. Den amerikanske nettsiden er begrenset til onlinetjenester, mens Gigoy åpner opp for flere typer tjenester.

Dette er noe av det folk gjør for penger:

 • Sende deg et postkort fra Oslo for kr 50
 • Skrive ditt navn i ketchup på min bil for kr 50
 • Gi en evaluering av ditt nettsted for kr 200
 • Skifte hjul på bilen din der du bor for kr 300
 • Promotere din nettside, forum eller blogg for kr 50
 • Henge opp inntil 100 plakater i Oslo for kr 200
 • Skrive et lite dikt til din kjære for kr 100

På Fiverr er jobbene enda flere og til tider svært spesielle.

Tjente over 200.000

All kommunikasjon, betalinger og utbetalinger, skjer på Gigoy.no. Alle jobber betales på forhånd til de bak nettstedet. Først når jobben er utført og godkjent av kjøper, vil selger motta inntektene sine. Dette er for å sikre kjøper, samt at det hele foregår i strukturerte former, skriver Gigoy på nettsiden.

Konseptet er blitt godt mottatt i flere andre land. Den amerikanske versjonen har allerede vært omtalt på nett som en stor suksess.

— Vi tror ikke nordmenn er noe unntak til å finne på vanvittige mikrojobber.

På den amerikanske nettsiden har en bruker solgt produktet sitt til 7200 andre brukere. Det gir en fortjeneste på over 200.000 kroner.

— Dette er et håp for studenter, arbeidsledige,hjemmeværende eller andre som kunne tenke seg en ekstrainntekt, sier Hafell til bt.no.

Tjen penger

Hvem som helst kan gratis poste hva en kan tilby og til hvilke pris. Noen eksempler: Redigere bilder, lage videosnutter, logoer, sanger, musikk, dikt, henge opp bilderr, skifte lyspærer, markedsføre nettsteder via sosiale nettverk som Twitter eller Facebook.

Prissystemet strekker seg fra 50-1000 kroner pr. oppdrag.

— Vi ser på Gigoy som en sosial oppslagstavle hvor folk og virksomheter kan markedsføre det de ønsker.Ikke ulikt oppslagstavlene i butikker, på skoler eller andre steder, bortsett fra at alle kan se annonsene og selvsagt kjøpe dem, sier Hafell.

Et annet norsk nettsted som gir muligheter for å tjene noen slanter er mikrojobb.

Foreslå jobb

På nettsiden nå er det kommet flere forespørsler på jobber folk er villig til å betale for. Hvis du kan utføre noen av oppdragene kan du lett tjene deg noen kroner.

Dette er noen av jobbene folk vil betale for:

 • Lage en sang til et bryllup
 • Redigere bort en bart på bryllupsbilde
 • Snømåking i vinter
 • Tegne et bilde i svart hvitt
 • Plukke ned all frukt fra trærne i hagen

Hva er du villig til å gjøre for penger? Skriv forslaget ditt i kommentarfeltet nedenfor.

EKSTRA INNTEKT: Espen Hafell tror nordmenn vil finne på vanvittige mikrojobber for å tjene penger.