Nå har de 400 rikeste personene i Norge så og si hentet inn igjen de rundt 100 milliarder de ble fattigere i løpet av finanskrisen, skriver Hegnar.no.

Tallene stammer fra ukens utgave av bladet Kapital, og deres årlige kåring over Norges 400 rikeste personer. De samlede verdiene disse personene rår over er nå på 716 milliarder kroner, kun ti milliarder mindre enn toppåret 2007.

Reitan klatrer

Dagligvarekongen Odd Reitan er på en tredjeplass. Han har økt sine verdier med 4,4 milliarder i løpet av det siste året, som tilsvarer en økning på drøyt 12 millioner kroner hver eneste dag det siste året. Kapital har nå beregnet at han har en formue på hele 23,4 milliarder kroner.

Det tilsvarer en formue som er over dobbelt så stor som for eksempel Kjell Inge Røkkes. I fjor omsatte Reitangruppen for 58,6 milliarder kroner, og gikk 2,2 milliarder i overskudd.

Fredriksen i ensom majestet

Reitan tar i så måte innpå mannen som troner øverst, skipsreder John Fredriksen. Hans formue går noe ned fra i fjor, til 59,7 milliarder i år.

Han er dermed én av de 93 personene på lista som har blitt fattigere, skriver Hegnar.no.

De fleste har blitt rikere

Det går imidlertid bare oppover med størsteparten av navnene på lista. 236 personer har blitt rikere det siste året, 71 er uendret og 27 personer er nykommere på lista.

Det har også vært en økning i antall milliardærer. Mens Kapital i fjor regnet seg frem til at det var 168 personer med formuer på over én milliard, er tallet i år 180 personer.

Man må forøvrig ha 365 millioner kroner i formue for i det hele tatt å komme med på lista. Sisteplassen, altså Norges 400. rikeste person, er Haakon Trondrud (55), tømrermester fra Hønefoss.

Si din mening i kommentarfeltet under!