Giuseppe Traverso Saibante er italiensk advokat som nå driver lille Nigardsbreen gjesteheim sammen med kjæresten Jenny Røysland Solberg fra Molde.

De traff hverandre på Bali, har vært i Jostedalen en uke, men har allerede store planer for gjesteheimen.

— Dette skal være et uformelt gjestehus for vandreturister på lavbudsjettferie. Maten er lokal og stilen litt -60 talls.

Giuseppe kaster et blikk på møblene som helt sikkert var mer enn rå da Beatles var på topp.

Det var Jennys initiativ å dra hit.

— Jeg ønsket å være i vakker natur og kunne ta med min engelsktalende kjæreste et slikt sted. Og det var på Mundal hotell at noen tipset meg om gjestehuset i Jostedalen, sier hun.

Giuseppe, som lenge har jobbet med miljøsaker for den for Den europeiske kommisjonen, var lei livet i Brussel.

— Du ser aldri resultater ved å jobbe for byråkratiet. Når du går til sengs om kvelden, vet du ikke hva du har gjort. Her er det helt annerledes, sier han.

Jenny er yogalærer, og har i fire år jobbet deler av året for det norske Kulturakademiet på Bali. En arbeidskontrakt tvinger henne tilbake dit senere i høst, mens Giuseppe i hvert fall fortsetter ut sesongen i Jostedalen.

For et par dager siden ble de invitert på en stor sommerfest sammen med de andre friluftsbedriftene rundt Nigardsbreen.

— Og da snakker vi vel nesten om et femtitall unge mennesker fra hele verden, anslår Jenny.

Hun synes det unge friluftsmiljøet rundt breen er veldig spennende, men våger ikke i denne perioden av livet å legge for bastante langtidsplaner.

GLOBETROTTERE: Jenny Røysland Solberg fra Molde og italienske Giuseppe Traverso Saibante traff hverandre på Bali i Indonesia. For de ble det viktigste å kunne være sammen i flott natur. Nå driver de gjesteheimen i Jostedalen med fantastisk utsikt inn til Nigardsbreen.
RUNE SÆVIG