Sist uke la eierne av Det Lille Kaffekompaniet inn årene, til kaffetørste bergenseres store fortvilelse.

I dag er det derimot klart at Bergens første kaffebar er reddet.

— To av våre stamgjester har kjøpt opp boet. Det er vi veldig glade for, og det regner vi med gjestene våre er også, sier Yvonne Dahl, som var styreleder og medeier frem til konkursmeldingen sist uke.

Dahl overtok som medeier i 1998, og hadde sin daglige arbeidsplass på kaffebaren frem til 2007. Nå blir hun kun å finne som gjest i lokalene.

— Det er selvsagt vemodig, men de nye eierne har lovet å drive videre i den samme ånden som oss. De endringene som eventuelt kommer, blir nok til det bedre, sier hun.

Reddet arbeidsplassser

De to nye eierne la inn det høyeste budet på konkursboet i kamp med flere andre. Ifølge Yvonne Dahl var flere av budgiverne kommersielle aktører som ønsket å innlemme Det Lille Kaffekompaniet inn i deres portefølje.

Hva kaffebaren ble kjøpt for, vil ikke Dahl ut med.— Men kjøpesummen var høyere enn vi ba om, sier Dahl, som legger til at mellom åtte og ti arbeidsplasser er reddet.

— Et par av baristaene har fått nye jobber, men vi tror de fleste blir. Det er jo dem, håndtverkerne bak den gode kaffen, som det er viktig å beholde, sier hun.

Det har foreløpig ikke lyktes bt.no å komme i kontakt med de to nye eierne.

En institusjon

Kaffekompaniet var Bergens første kaffebar, og ble åpnet av ildsjeler i

oktober i 1996.

Svært mange har satt pris på kaffebaren i Nedre Fjeldsmau.— Det er en bergensinstitusjon, sier Dahl.

Kaffebaren ble kåret til Bergens beste kaffe i BTs kåring i 2010. Flere meldte sin interesse for å fortsette driften.