Den splitter nye idrettshallen på Ny-Krohnborg skole i Rogagaten i Bergen åpnet i høst. I dag ble hallen, som ligger ti meter under skoleplasssen, stengt umiddelbart.

Det skjedde etter at skolens rektor hadde varslet om at himlingsplatene i taket var skjeve og kunne falle ned.

«Et uheldig valg»

Akkurat det fikk idrettsservice og etat for eiendom se med egne øyne under en befaring mandag.

— De løfter seg og blir liggende på vippen. Vi sparket en ball hardt opp der, og da falt en av platene ned. Da var det ikke vanskelig å ta valget om stenging, sier idrettssjef Terje Reistad til bt.no.

Ingen ble skadet av platen.

Vi kan være enige om at det er et uheldig valg av himlingsplater. Det er kanskje en konsulent som har valgt dem. Idrettssjef Terje Reistad

— Nei, det var en kontrollert og provosert test, sier idrettssjefen.

- Hvordan er det mulig at platene i en idrettshall ikke tåler ballspill?

— Vi kan være enige om at det er et uheldig valg av himlingsplater. Det er kanskje en konsulent som har valgt dem, sier Reistad.

Oppgitt

Han vet ikke hvor mange som bruker hallen, men anslår at tallet er «tusenvis», og anbefaler alle å følge med på kommunens hjemmeside.

Også kommunaldirektør Ove Foldnes i byrådsavdeling for finans, eiendom og eierskap, er oppgitt.

— Prosjektlederen skal møte entreprenøren allerede tirsdag. Vi må finne ut hva som er skjedd, om det er en monterings- eller prosjekteringsfeil. Hallen skal tåle ballspill, noe annet er uhørt. Dette skal ikke skje, sier Foldnes.

Han kjenner ikke til at det har vært liknende problemer i andre av Bergen kommunes haller.

Kun hallen er stengt

Det er syv meter fra gulv til tak i hallen som er åpen for alle ballidretter unntatt fotball, og kan deles i tre.

Kulturarenaene i nybygget - også kjent som «Det bankende hjerte» på Damsgård - er ikke påvirket av stengingen.

Hallen blir åpnet igjen så snart himlingen er nødvendig sikret, forsikrer Bergen kommune i en pressemelding mandag ettermiddag.

Bergens vakreste

I november ble bygningen kåret til Bergens vakreste, men det er altså verre med innholdet.

Det er ikke første gang idrettshallen skaper overskrifter. Allerede i november fortalte det nystartede rubgylaget Rolling Skulls for rullestolbrukere at de var blitt utestengt.

Forholdene er ikke lagt til rette for rullestolbrukere, som trenger klister for å holde på ballen. Hallen er definert som klisterfri.

— Vi fikk en e-post fra Idrettsrådet med beskjed fra Bergen kommune hvor vi rett og slett ikke er ønsket i hallen. Det er i hvert fall slik vi opplever det, sa Helle-Viv Magnerud i Rolling Skulls.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

«UHØRT»: Kommunaldirektør Ove Foldnes krever svar og rask handling fra entreprenøren. - Men det er vanskelig å si noe om fremdriften før vi har hatt møte, sier han.
EIRIK BREKKE (arkiv)