• Ekstremt. Grensen er nådd, sier Ronny Teigland.

Mandag satte Shell nok en gang prisrekord i Bergen.

Alle dyrest er Shell Sletten med 15,69 kroner per liter, tett fulgt av naboen på Storetveit (15,68) og Shell Lagunen med 15,67.

Bensinprisen har aldri vært høyere i Bergen. Daglig leder Ole J. Christensen i NAF Bergen, som følger prisene via en ny bensinapp som du også finner på drivstoffpriser.no, er sikker på at 15,69 er rekord.

Samtidig fremstår en Uno X-stasjon i Sandviksveien som en av landets billigste. Der er literprisen 13.30 kroner (se fakta til høyre).

Feil forrige gang

De tre Shell-stasjonene sør i Bergen har den siste tiden markert seg som ekstra dyre. For to uker siden fikk bt.no tips om 15.67 kr på Lagunen. Det var en teknisk feil, ifølge kommunikasjonssjef Lillian Aasheim i Shell.

— Det skyldes en teknisk feil i prismasta. Den har oppgitt prisen på premium-bensinen V-Power og ikke 95 blyfri som den normalt viser, skrev Aasheim til bt.no.

Men denne gangen er prisen reell.

Må la grombilen stå

Shell Storetveit figurerer faktisk på dagens billigst-liste hos drivstoffpriser.no, men registreringen er gjort søndag. I løpet av et par timer satte stasjonen opp prisen med godt over to kroner literen.

Bt.no møtte Ronny Teigland på Shell Lagunen. 20-åringen nøyde seg med halv tank, og angret på at han ikke fylte søndag som normalt er den billigste dagen.— Dette er ekstremt. Jeg tenker en del på prisene. Nå føler jeg at grensen er nådd, men man må jo ha bil, sier han.

Teigland har to. Bilmekanikeren har også bil som hobby. Stoltheten og bensinslukeren BMW M3 står hjemme, og den rustne Toyota Corolla-en får bare 19 liter denne gangen.

— Jeg må bruke en billig bil. Jeg har ikke råd til å kjøre BMW-en så mye som jeg vil. Jeg tar gjerne turer i helgen med den, til Voss eller Norheimsund. Da går det fort 60 liter på en dag, sier han.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

«Kan godt hende vi ser 16-tallet»

Men grensen er neppe nådd. Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB Nor Markets sa til bt.no forrige mandag at han venter ytterligere stigning.

— Det kan godt hende at vi ser 16-tallet før det snur. Jeg tror prisene vil gå ned igjen, de har steget litt for høyt på Iran-saken, sier han.

Selv om det skulle smelle i Iran, og Hormuzstredet blir stengt, er Kjus usikker på om nordmenn vil sette fra seg bilen.

— Det kan bli priser opp mot 19-20 kroner literen hvis det skulle skje noe med Hormuzstredet. Jeg tror noen vil kjøre mindre da, og at vi se det på statistikken, men jeg kan ikke garantere det.

Diskuter saken her:

BENSINEKSPERT: Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB Nor Markets tror vi kan få bensinpriser på 16-tallet, men at de så vil falle.
SCANPIX