Geografisk tilrettelagte rabattkuponger på nett har tatt helt av.

Groupon var den første gruppekjøpstjenesten som etablerte seg i Bergen. I høst entret både Schibsted-eide «Let's deal» og «Gule Sider Deals» bergensmarkedet.

— Vi vokser sinnsykt nå. Siden lanseringen 7. oktober har vi solgt 923 deals og har nå 5500 nye medlemmer, forteller regionsansvarlig Sebastian Maddox i Let's Deal Bergen.

— Jeg pleier å si at det er en vinn-vinn-vinn-situasjon. Let's Deal-medlemmene får svært gode rabatter, og bedriftene vi samarbeider med øker salget og får samtidig nye kunder inn dørene.

Tøff konkurranse

Selskapet har 11 ansatte på landsbasis, to av dem i Bergen.

— Det er den jevne bergenser som er våre kunder, med en liten overvekt av kvinner, sier kundebehandler Rikke Osmundsen.

_> Vi skal ha med steder der vi ville gått selv, eller sendt våre beste venner.

Bredo Johansen_

Snittalderen på kundene er ca 37 år. Restaurant- og velværedealer selger mest i bergen.

— Den aller første dealen vår, en treretters middag på Måseskjæret restaurant i Sandviken til halv pris, ble revet bort. Restauranten fikk 252 nye fjes, sier Maddox.

Daglig leder for Let's Deal Norge, Frank Keller, mener Bergen har vært en braksuksess siden lanseringen.

— Vi selger alle slags dealer, skreddersydde klær, legetimer, hårklipper og kinobilletter. Men vi har noen grenser for hva vi selger. Standard, kvalitet, etikk og selvsagt lovvervet er avgjørende for hva vi selger.

Han er ikke redd for den tøffe kupong-konkurransen i Bergen.

— Det er sunt med konkurranse, vi er i dag i en klar utfordrerposisjon. Men vi jobber knallhardt for å bli det foretrukne valget til bergenserne.

- Ville etter dealer

Gule Sider tilbyr også digitale rabattkuponger. Opplysningstjenesten lanserte i oktober en egen rabattjeneste på mobil og nett som de har gitt navnet «Gule Sider Deals». Der tilbyr de både riksdekkende og lokale tilbud med minst femti prosent rabatt.

«DEALER»: Ny trend inntar Bergen.
FAKSIMILE

Gule Siders rabattside ble lansert i oktober, mobilapplikasjonen kommer i mai.

— Vi startet salget av Gule Sider Deals i Bergen for litt mindre enn en måned siden. Salget og dialogen med bedriftene i området går bra, og det er mange som er interesserte i å få vite mer om rekruttering av nye kunder via Deals, sier Fredrik Engh, direktør for Gule Sider Deals.

Kjøperne er fortsatt litt avventende.

— Men vi er fortsatt i startfasen og vet av erfaring at det tar seg opp etter litt tid, kombinert med gode tilbud, sier Engh.

Groupon er et av verdens raskest voksende selskap, med over 140 millioner brukere i 46 land. Selskapet etablerte seg i Bergen mai, og har siden opplevd en formidabel økning.

— Bergenserne er ville etter dealer, sier Norges-direktør Bredo Johansen.

Aller mest kjøper bergenserne restaurantdealer.

— Bergen er jo i ferd med å bli Norges kulturhovedstad, og vi merker at bergenserne er ekstra sultne på kultur og opplevelsedealer, sier Johansen.

Aldersmessig er kundene deres mellom 22 og 40 år, og interesserte i kultur, uteliv og mote. Det er personer som liker å ta vare på seg selv, ifølge direktøren.

STOR PÅGANG: - Bergenserne er ville etter dealer, sier Bredo Johansen i Groupon.
PRIVAT

— Fører til flere kunder

Han har inntrykk av at bergenserne er urbane.

— Det er nok ikke uten grunn at store artister legger konsertene til Bergen. Byen har nok tidligere vært litt i skyggen av Oslo, men nå er markedet åpnere.

På grunn av pågangen, utvider Groupon bergenskontoret kraftig denne høsten.

- Kan alle selge dealer gjennom dere?

— Vi sier nei til mange. Vi har som prinsipp at vi skal ha med steder der vi ville gått selv, eller sendt våre beste venner. Det skal være mer enn brukbare steder, derfor gjør vi alltid research på forhånd. Den artigste dealen vår var en flytur med jagerfly der man fikk med filmcrew og Top Gun-drakt, sier han.

Johansen mener partnere får flere kunder.

— Det er jo alltid svingninger med tanke på når man har flest og færrest kunder. Kupongdealer er et fantastisk hjelpemiddel til å øke trafikken i de rolige periodene.

Ville du brukt rabattkupongene? Bruk kommentarfeltet under.