KRISTIN JANSEN

— Vi har ventet lenge på dette. Hvis loven blir vedtatt, vil det bety mye for oss, sier Halleland.

Regjeringen ønsker å forby overføring av musikk fra cd-er med kopisperre til mp3-spillere. I tillegg vil de gjøre det ulovlig å laste ned musikk fra internett uten klar tillatelse fra opphavsmannen. Forslaget skal behandles av kulturkomiteen på Stortinget før det eventuelt blir vedtatt.

— De fleste ønsker å holde seg på den riktige siden av loven. Hvis konsekvensen av ulovlig nedlasting for eksempel blir bøter, tror jeg mange vil avstå fra å gjøre dette, sier Henry Halleland.

Platon Musikk har hatt en jevn nedgang i salget de siste årene. Daglig leder mener dette er en effekt av økt nedlasting fra nettet, og tror et eventuelt forbud kan snu trenden. Han har lenge vært bekymret.

— Hvem er det som gidder å komponere musikk når de ikke tjener noen penger på det? Alle artister er avhengige av å selge plater for å overleve. Derfor nytter det ikke at alt skal lastes ned fra nettet, sier han.

Nå håper Halleland at loven som forbyr nedlasting fra nettet og omlasting fra CD-er blir vedtatt.

— Dette er helt nødvendig. Til syvende og sist vil forbudet tjene kunden fordi platebutikkene på den måten kan leve videre, sier han.

Daglig leder på Platekompaniet, Kristen Hawkes, er av en helt annen oppfatning. Han mener den nye lovforslaget er meningsløst.

— Dette er helt idiotisk. Folk må selv få lov til å bestemme hvordan de skal bruke sine egne cd-er, sier han.

Til tross for et eksplosjonsartet salg av mp3-spillere det siste året, har Platekompaniet ikke solgt færre cd-er enn tidligere

— Vi fortsetter slik vi alltid har gjort. Mitt inntrykk er at de fleste laster ned musikk som er mindre tilgjengelig. Vanlige cd-er er fremdeles vanlig å kjøpe. Vi selger kanskje litt færre singler nå enn før, men det er det eneste vi har merket så langt.

Tor Olav Dale Tessem er daglig leder på Apollon. Hans umiddelbare kommentar til den nye lovforslaget er at det er helt meningsløst.

— Det kommer til å bli helt umulig å overvåke. Jeg tror ikke det vil spille noen rolle i det hele tatt, sier han.