News, Amorini, Banco Rotto, Strædet Pub, Blue Velvet, Maxime, Hanky Panky, Bryggen Tracteursted, Baltazar, Balkongen Bar, Contra, Kafé Kippers, Klar Bar, Pianobaren, Skibet Tex-Mex.

Sjansen er svært stor for at du på ett eller annet tidspunkt de siste 25 årene har dumpet innom ett av utestedene eller restaurantene til Per Jørgensen og Steinar Knutsen.

For 25 år siden etablerte de to utelivsgruppen som senere fikk navnet KJS, da de fikk med seg investor Terje Skjelbred på laget. De ble Bergens ubestridte utelivskonger.

- Vi kjøpte hoteller og nye steder og stort sett alt kastet av seg, forteller Steinar Knutsen.

Samling i bånn

BT skriver fredag om nedturen til KJS. I løpet av den siste måneden er tre datterselskaper gått konkurs, og de er nå tvunget til å selge unna suksessen Café Contra og Balkongen Bar på Hotel Norge.

- Vi er nødt til å slanke balansen for å få ro rundt selskapet. Nå tar vi en samling i bånn, jobber oss gjennom denne vanskelige tiden og tar utviklingen fremover som den kommer, sier Steinar Knutsen.

Dermed vil KJS kun sitte igjen med utestedene Børskjelleren og Våg, samt en eierandel på 30 prosent i Matbørsen. I tillegg eier KJS en ferge som går mellom Torget og Nordnesbodene.

Omsetningen i disse selskapene vil være rundt 15-20 millioner kroner. Til sammenligning omsatte KJS-konsernet i 1999 for 267 millioner kroner.

Jørgensen ga ut CD

Jørgensen og Knutsen ble kjent da de gikk servitørlinjen sammen på Bergen Yrkesskole og gikk senere i lære sammen på Hotel Norge.

Steinar Knutsen begynte i 1971 å jobbe for Olav Thon i Oslo. Året etter ble han med over fjellet til Bergen, hvor han fikk en direktørstilling i Thon-systemet. Han ansatte senere Per Jørgensen som sin nestkommanderende.

Jørgensen hadde ikke bare teft for utelivsbransjen. Han prøvde seg både som amatørkusk og musiker.

I 1998 ga han ut sin første CD. Ifølge ham selv solgte den i 1000 eksemplarer, og singelen «I got you on my mind» var A-listet på P4.

Bor på herregård

S-en i KJS kom til i 1982 da ingeniør og investor Terje Johan Skjelbred ble kjent med Per Jørgensen. Mens K-en og J-en har vært aktive i driften, har Skjelbred vært mer tilbaketrukket.

For åtte år siden valgte også Steinar Knutsen å skygge unna rampelyset, da han kjøpte seg en herregård i Sverige. Der bor han fremdeles. Knutsens kone driver profesjonelt med hest, og paret leier ut hestebokser på herregården.