Ekteparet Huong Dang og Minh Vuong Pham flyttet i fjor til et hus i Gerhard Gransvei på Landås i Bergen.

Da de etter hvert ville ha bredbånd, ble det krøll på linjen.

Etter at Telenor først godkjente bestillingen, kom det brev med annullering — og det skjedde to ganger.

— Jeg tok kontakt første gang for flere måneder siden. Jeg trodde aldri at dette skulle bli et problem. Vi hadde håpet å få så mye som mulig, men fikk beskjed om at det var helt fullt, sier Huong Dang.

— Jeg aksepterte det første avslaget, men forsøkte igjen da jeg fikk vite at en i nærheten hadde flyttet. Det hjalp ikke, sier hun.

Telenor leter etter feil

Dong prøvde seg også hos Telio, NextGenTel og Canal Digital, som skal ha sagt at de «ikke selger sånt» og at hun måtte bruke det mobile bredbåndet.

ORDNET OPP: Regional informasjonssjef Per A. Meling i Telenor
TELENOR

— Alle sa at jeg at det ikke er kapasitet akkurat nå, forteller kvinnen.Regional informasjonssjef i Telenor, Per A. Meling, bekrefter at de har en utfordring på Landås.

— På kobber er det et problem. Det er fullt. Vi har også feil på et par av kablene. Vi sender nå ut en ordre til entreprenør for å få lokalisert feil og hvor mye det vil koste å reparere, sier informasjonssjefen.

— Telenor har kun leveringsplikt på telefoni, men på bredbånd er det full konkurranse mellom de ulike operatørene. Derfor må vi, som de andre, ha lønnsomhet i å bygge ut bredbånd, legger han til.

Får likevel

Meling har likevel funnet en løsning - gjennom datterselskapet Canal Digital Kabel.

— De har et koplingspunktved kundens eiendom og kan levere bredbånd- og tv-løsning via coaxkabel, sier han.

- Men de har jo sagt at de ikke kan hjelpe?

— Det var merkelig. Det må ha vært en misforståelse. Jeg har vært i kontakt med Canal Digital Kabel og en selger i selskapet vil ta kontakt med og tilby bredbåndsprodukt.

Huong Dang er takknemlig etter å ha hørt det.

— Det var veldig bra at de fant en løsning. Det er tipp-topp at vi kan få bredbånd likevel, sier hun.

Bygger ut

Meling sier at han ikke vet om andre på Landås som er blitt avvist fordi det er fullt, og beroliger alle i nærområdet.

— Det er brukbar tilgjengelighet i Bergen. Canal Digital har bygget ut en god del. Mer vil det bli også. Det er god 3G-dekning på Landås, og flere steder har 4G. Hvis denne kunden hadde satt opp en mobilantenne på huset, skulle de også hatt 4G, sier Meling.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post