TOR ERIK GREGERSEN

I det digre messelokalet på Arenum er det fremdeles lyst, og litt glissent onsdag ettermiddag. Rekke opp og ned med bord, bunter med nettverkskabler, og sukker nok til å gi Fedon anfall, er stablet inn. Ansvarlige og uansvarlige virrer rundt og forsøker å finne ut hvorfor nettverket ennå ikke er oppe.

Trippel-LAN er datafolkets vinterferie, alle tar med seg pc-en sin og kobler den opp i nettverk. Fortrinnsvis for å spille sammen.

Ski i påsken

Nesten en halv rekke er besatt av en 14-15-årig kompisgjeng fra Kjøkkelvik skole. De er ikke i tvil om hvor det er best å tilbringe vinterferien. Soveposer, liggeunderlag, datamaskin, mye cola og litt mat er allerede på plass.

— Det er bedre å være med kamerater og spille, sier Jonas K. Larsen når vi vil vite hvorfor de er inne i det fine været.

— Pff, vi skal på ski i påsken, kommer det fra Marius Pedersen, tydelig overbevist om at det holder plenty.

Guttene klarer ikke helt å bli enige om de skal delta i konkurransene som skal være frem mot lørdagen, men pengepremien på 40.000 kroner frister definitivt.

— Vi mangler en på laget vårt, kommer det kjapt fra Stian Andersen. Tydeligvis er ikke alle kompisene gode nok når det er penger på spill. Bekymringen er ikke så stor, og gjengen regner med de får samlet et femmannslag til konkurransen starter. Sannsynligvis vinner de ikke heller, de har ikke engang et navn.

— Vi vil ikke si navnet på laget vårt, vi venter heller litt med å bli berømte.

Thomas Hannisdal er kanskje den med størst tro på det navnløse laget.

Norgeseliten

Noen som ikke er særlig flau over navnet sitt er gutta i «Emop», en av Norges beste Counter-Strike(CS)-klaner. De kommer rett fra Zargate LANet i Molde der de vant turneringen, og de er i Arenum for å gjøre det samme. «Emop» trener og snakker som idrettsfolk.

— Vi hadde sesongoppkjøring nå før Zargate, mye trening, og en samling i Trondheim. Da øver vi sammen fire, fem timer, fem dager i uken sier «Roofz», eller Thomas Sandvik som han egentlig heter. Sammen med lagkamerat Tor Aksel «Drei» Haugsnes, slår de i hjel tiden mens de venter på nettet med å ta livet av lassevis med computerkontrollerte motstandere. Det gjelder tydeligvis å holde varmen.

Omsvermete jenter

— Som jente på LAN får man kanskje litt ekstra oppmerksomhet, men jeg venter på en venninnegjeng som kommer senere, sier en av de få jentene som er på plass. Kine Viktoria Jørgensen fra Sotra er på LAN så ofte hun kan, og er også med i en seriøs jenteklan i CS. Vinterferiens konkurranse er hun med på for moro skyld, og for å treffe andre med samme interesser. Muligens noe å tenke på for jenter som kjeder seg i ferien.

Sosialt, rolig og stressende

Selv om det er konkurranser og mye dataspill, virker det besynderlig sosialt mellom bordene. Ungdommen rusler frem og tilbake mellom maskiner, prater, kikker litt på dem som spiller, eller ser film. Med tanke på mengden som er samlet uten foreldre, er det rolig og ingenting å gjøre for vaktmannskapene. Hvis nå bare nettet kunne komme opp.

— Det er oppe hvert øyeblikk, vi nærmer oss veldig nå sier Morten Lie, en av arrangørene som likevel har fått skryt av «Emop» for bra opplegg.

— Folk må bare komme rett i døren frem til lørdag, her er plass til mange flere, sier en lettere stresset altmuligmann Stian Amundsen mellom to forskjellig hente- og bringeoppdrag. Hele moroa koster 500 kroner frem til fredag, og er man bare nysgjerrig får man adgangspass til hallen for 75 kroner.

<b>SENTRALE ELEMENTER:</b> Gutter, pc'er, bord, bunter med nettverkskabler og sukker i store mengder. Det er de sentrale elementene i Trippel-LAN, datafolkets vinterferie. FOTO: BJØRN ERIK LARSEN