Ormen kommer som et vedlegg til en e-post og kan fremstå på mange forskjellige måter. Den vil finne alle e-postadresser som er tilgjengelige på maskinen og spre seg videre via nettet.

— Folk må ikke åpne e-post sin før de er sikre på at de har lastet ned siste versjon av den anti-virus programvaren de bruker. Viruset er spredd over hele verden, men det kan synes som om det er verst i USA, sier markedsdirektør Audun Lødemel i Norman til bt.no.

Vi kjenner ikke til opprinnelsen eller motvasjonen til de som har spredd viruset, men vi vet at det det ble først oppdaget i Russland. Viruset, eller ormen, spres gjennom e-post og fildelingsprogrammet Kazaa.

Det er ikke bare de adressene som ligger i adresseboken i mailsystemet på maskinen som be-røres, også de adressene som maskinen "husker" fra de websidene du har vært inne på i det siste vil bli berørt.

— Ormen er programert til kontinuerlig å sende e-post mot datafirmaet SCO i perioden 1-12 februar. Det spekuleres i om de som står bak dataormen ønsker å ramme UNIX-leverandøren SCO. SCO ligger i konflikt med Microsoft om en Linux-kode, sier Lødemel, som forventer at spredningen vil øke utover dagen.

I Sverige regner man med at "Mydoom" er det mest utbredte dataviruset etter midnatt.

— Det er uklart hvor alvorlig Mydoom er. Om 24 eller 48 timer vet vi hvor alvorlig dette er, sier Steve Trilling i Symantec til AP.