Den øverste kandidaten fra Bergen, Torkil Åmland, ble under nominasjonsmøte i dag valgt inn på fjerdeplass. Og med de siste meningsmålingene gir det ikke noen fast plass på tinget.

Første kandidat fra Hordaland, Gjermund Hagesæter, tror ikke den lave uttellingen for Bergen betyr noe, og har som klar ambisjon at også fjerdekandidat Åmland skal inn på Stortinget.

Nominasjonskomiteen fikk det som de ville med de fem øverste på listen. Og med de siste meningsmålingene betyr det at Gjermund Hagesæter kun vil få følge av Austevoll-ordfører Helge Andre Njåstad, mens stortingsrepresentant Laila Reiertsen fra Os ligger på utsatt kamplass.

Etter fjerdeplassen ble, byråd Gunnar Bakke fra Bergen valgt inn på femteplass. Han måtte imidlertid tåle flest blanke stemmer. Hele 25 av 91 delegater valgte å stemme blankt da Gunnar Bakke ble foreslått på femteplassen uten motkandidater.

På sjetteplassen fikk imidlertid Eskil Moen fra FpU og Kvinnherad en motkandidat, og tapte knepent mot Sigbjørn Framnes fra Stord.

Nominasjonen til neste års stortingsvalg fra Frp Hordaland viser da følgende navn.

1. Stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter (Lindås)

2. Ordfører Helge Andre Njåstad, (Austevoll)

3. Stortingsrepresentant Laila Reiertsen, (Os)

4. Lektor Torkil Åmland, (Bergen)

5. Byråd Gunnar Bakke, (Bergen.)