• Dette blir Bergens åttende fjell, sa Petter Stordalen da han i dag lanserte utvidelsesplanene for Clarion-hotellet på Flesland.

Clarion Hotel Bergen Airport øker kapasiteten med 100 rom — til totalt 300 - fra tidlig på nyåret 2014.

I utvidelsen til 180 millioner kroner ligger også nytt konferansesenter, ny restaurant og bar, og nytt treningssenter.

— Både kapasiteten på flyplassen og flyplasshotellet er sprengt, og en utvidelse er nødvendig for å kunne gi plass til alle som ønsker å bo og møtes på flyplassen, sier Petter Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

- Slutt på stirring i webkamera

Han viser til at tid er blant dagens sterkeste trender.

— Derfor kjører vi videre med satsingen vår her på Flesland. Erfaringen viser nemlig at flyplasshoteller har veldig høy beleggsprosent og ligger i front som populære konferansehoteller, sier Stordalen.

Hotelldirektør Sølvi Solmunde er strålende fornøyd over at hotellet hun driver skal ekspandere.

— Møtetrenden med å stirre inn i et webkamera er forbi. Folk vil ha magiske møter. Derfor er vi helt sikre på at denne utvidelsen er riktig, sier hun.

Hotelldriften vil gå sin gang

Det er fem år siden Clarion-hotellet kunne ta imot de første gjestene, men byggherren la allerede den gangen inn en plan for mulige utvidelser i fremtiden.

— Både kjøkken, heissjakter og annen infrastruktur ble i 2007 dimensjonert slik at det tåler en utvidelse. De nye rommene og konferansesenteret kan også bygges uten at det får nevneverdig innvirkning på eksisterende bygningsmasse eller drift, sier Alf Sognefest i Flesland Eiendom.

Det er Avinor sitt datterselskap, Flesland Eiendom, som eier hotellet kloss i flyplassen og som nå står for utvidelsen. Stordalens hotellkjede leier av eiendomsselskapet.

Lover premie til vinner av «8-fjellsturen»

Det er bare knappe fire måneder siden Stordalen sist var i Bergen og presenterte utbyggingsplanene ved et annet av hotellkongens fem hoteller i Bergen, nemlig Quality Hotel Edvard Grieg på Sandsli. Med sine 373 rom blir det Vestlandets største hotell når det åpner i 2015.

Under gårsdagens lille seanse på Clarion Flesland lovet Stordalen middag og overnatting til én spesiell gjest.

— I Nordic Choice kaller vi hotellet Bergens åttende fjell. Derfor vil den første som har gått over alle fjellene - inkludert dette - få diplom og fri overnatting. Men først må utbyggingen være avsluttet, sier han.

stordalen 004.jpg
Elias Dahlen