Fidel Castro har planene klare for et angrep mot USAs informasjonsnettverk, hevdet sjefen for byrået for militær etterretning i USA, admiral Tom Wilson, i februar.

— Vi vil aldri bruke nettet for aggresjon, svarer Castro i en nylig TV-sendt tale fra den vestlige provinsen Pinar del Rio. Han forsikret også om at Cuba er villig til å samarbeide internasjonalt i kampen mot hacking, skriver Reuters.

Siden Cuba er sin nabo i nord militært underlegent, er et angrep mot informasjonssystemer av militær betydning i USA en meget sannsynlig taktikk. Landets militære styrker er svake, men etterretningsoperasjonen er omfattende, skrev Wired News.

— Det er sannsynlig at Castros væpnede styrker har planer for en informasjonsbasert krigføring mot USA, sa Wilson til senatets etterretningskomité.

Castros regjering sier at den er i ferd med å forbedre tilgangen til teknologi for landets 11 millioner innbyggere. Regjeringen har imidlertid tidligere blitt kritisert for at den legger restriksjoner på nett-tilgang av politiske grunner.(Origo)