Det nye hotellet skal ligge i gangavstand fra terminalbygget, og får 248 rom i tillegg til konferanselokaler til 700 personer.

Tøft marked

Dermed blir det skjerpet konkurranse for Clarion Hotel Bergen Airport, som i dag er det eneste hotellet på selve flyplassen.

— Vi er alltid positive til ny kapasitet og tror trafikk avler trafikk, sier direktør Sølvi Solmunde til Dagens Næringsliv. Direktøren ved Clarion-hotellet vedgår imidlertid at det er store utfordringer ved hotelldriften på Flesland, både på grunn av generell nedgang i hotellbransjen og nedgang i kurs- og konferansemarkedet.

I 2013 åpner det nye terminalbygget på Flesland, og hotellutbyggerne tror dette kommer til å skape høyere aktivitet rundt flyplassen. Det er BGO Bygg som blir eiere av nybygget på Flesland, men hotellet skal drives av First Hotels.

— Både næringslivet og reiselivet i Bergen og på Vestlandet ellers er i vekst. Behovet for konferanselokaler og overnattingsmuligheter vil øke når lufttrafikken til og fra Bergen vokser, sier ansvarlig for business development Simen Haare i First Hotels i en pressemelding.

First Hotels utvider Det nye hotellet er også et signal om ekspansjon fra First Hotels, som har hatt lite nytt å by på mens de andre store hotellkjedene i Norge har ekspandert kraftig.

— Byggingen av First Hotel Flesland i Bergen markerer det første skrittet på vei inn i en ny og spennende vekstperiode for First Hotels. Med gangavstand til terminalbygningen på Flesland, vil First Hotel Flesland bli ett av de mest moderne og effektive møteplassene i Norge, sier Haare.

Hotellet er tegnet av arkitektene Halvorsen & Reine, som har latt seg inspirere av First Hotel G i Gøteborg.

Byggingen starter i januar neste år, og hotellet skal stå ferdig i løpet av 2012. Bygget skal oppføres av Betonmast.

GANGAVSTAND: Det nye hotellet skal ligge rett ved den nye terminalen på Flesland. Illustrasjon: Halvorsen & Reine