Det er dagens Quality Hotel Edvard Grieg som blir påplusset 220 nye rom og en kongresshall som kan huse 1500 personer.

— Totalt vår vi 373 rom og blir størst utenfor Oslo og Trondheim, sier hotellguru Petter Stordalen, som gjennom sin Choice-kjede skal fortsette å drifte hotellet.

SKAL DRIVE: Petter Stordalen vil stå for driften av kjempehotellet.

Mandag ble utbyggingsplanene presentert på Sandsli-hotellet. Det nye hotellet skal stå ferdig i januar 2015.

— For oss er Bergen et satsingsområde. Vi er allerede etablert med fem hoteller her, og det nye Quality-hotellet vil bli topp moderne med en perfekt beliggenhet, sier Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Han sier hotellbransjen er i rivende utvikling.

— Det er ikke nok å være best på kvalitet, beliggenheten er vel så viktig. De siste årene har det skjedd enorme endringer, der de store kongressene og konferansene har flyttet fra gamle høyfjellshoteller til moderne hoteller som har en mye mer effektiv beliggenhet. Bedriftene krever korte avstander mellom reiseknutepunkt og hotell, noe vi tar på alvor, sier Stordalen.

Det er gjennom sitt selskap, EGD, Espen Galtung Døsvig er huseier av Quality Hotel Edvard Grieg.

— Det er en formidabel investering vi nå står foran, men jeg er ganske trygg på at vi ikke tar for stor risiko. Vi har samarbeidet med Choice-kjeden i femten år og har stor tro på Petter Stordalens hotellfilosofi, sier Galtung Døsvig.

Ifølge reiselivssjef Ole Warberg vil Bergen de nærmeste to–tre årene få ca. 1150 nye hotellrom, en økning på oppunder 30 prosent fra dagens nivå.

— Vi opplever et sug i markedet. Jeg tror det nye hotellet på Sandsli vil passe godt inn i totalpakken som Bergen kan tilby av fremtidige fasiliteter, ikke minst med tanke på den enorme kongresshallen som skal bygges, sier Warberg, som nylig ble valgt til president i NHO Reiseliv sentralt.

INVESTERER: Espen Galtung Døsvig legger 500 millioner kroner på bordet.