Entreprenørforeningen Vestenfjelske har ikke registrert permitteringer i bygg og anlegg som følge av kuldeperioden som nå avløses av mildvær, men en del selskaper melder om mindre forsinkelser og bruk av ekstrautstyr.

— Mitt inntrykk er at aktørene er blitt dyktigere til å forberede seg på kuldeperioder, sier direktør Hans Martin Moxnes i entreprenørforeningen EBA Vestenfjelske.

Bedre værprognoser

— Bedre og mer langsiktige værvarsler for frostperioder gjør også sitt til at planleggingen for entreprenørene blir enklere, sier han.

Grunnarbeid som graving og støping er vanligvis mest utsatt når telen legger seg i jorden.

Bruker varmekanoner

Selv om Moxnes ikke kjenner til permitteringer som følge av frostproblemer i sine knappe 60 medlemsbedrifter, er det flere som har måttet ta i bruk varmekanoner i forbindelse med betongarbeid.

Blant annet har entreprenøren Strand AS i FM Gruppen måttet ta i bruk slike kanoner for å få nok temperatur til å herde betongen under arbeidet med Sandviken Sjøfront ved gamle slaktehustomten.

— I perioder har vi brukt noen hundre liter med diesel for å holde varmekanonene gående, sier prosjektansvarlig Kjetil Ljones i Strand.

Det har likevel ikke ført til forsinkelser på det totale byggearbeidet.

Utsatt asfaltarbeid

På Haukås har tele i jord ført til mindre forsinkelser med bærelagsarbeid på toppen av veien i prosjektet E39 Vågsbotn–Hylkje.

— Dette gjelder kun en av sideveiene til Haukås-krysset på vei inn mot næringsområdet. Der har vi måttet utsette asfalteringsarbeidet noe på grunn av frost i bakken, sier Steinar Eide, prosjektansvarlig i Statens vegvesen.

Det får likevel ingenting å si for den totale tidsrammen for anlegget, som skal stå ferdig høsten 2014.

Kommende uke er det ifølge yr.no meldt mildvær med temperaturer på mellom én og seks grader, samt nedbør.