• UTSLÅTT: Petter Stordalen ligger roligere enn de fleste har sett ham: Månebedotten av den vakre utsikten fra sengen i suiten. Ole Jan Strønen steller med ham. Bla og se flere bilder fra hotellet!

  FOTO: Ørjan Deisz

 • IMPONERT: Petter Stordalen er imponert over både standarden på rommene og utsikten fra suiten. Huseier Ole Jan Strønen viser stolt frem huset sitt.

  FOTO: Ørjan Deisz

 • PENT ELLER HARRY? Uvanlig er i alle fall suiten i No.13.

  FOTO: Ørjan Deisz

 • KRAFTFULLT: Anna Karenina betrakter deg fra veggen i restaurant no.13.

  FOTO: Ørjan Deisz

 • PÅ KANTEN?: Hotellet er preget av bilder med et sensulelt preg. Legg merke til hva hun ikke har mellom fingrene. Tidsriktig med photoshop, vet du.

  FOTO: Ørjan Deisz

 • BADEKAR SOM SKIFTER FARGE: Rommene er fargerike med mange detaljer. Badekaret bak Stordalen skifter stadig farge.

  FOTO: Ørjan Deisz

 • BAKBAREN: Bak baren er det et roligere område.

  FOTO: Ørjan Deisz

 • NORMALT ROM: Mange av rommene har spesielle detaljer og alle har flatskjermer i størrelse xxl.

  FOTO: Ørjan Deisz

 • GULVENE: - Vi har prøvd å gjenskape litt av tidsånden fra 1930-tallet, sier Strønen.

  FOTO: Ørjan Deisz

 • FRA ENGELSK GODS: Taket i baren stammer fra et gods, men har vært en tur i USA før det kom til Bergen.

  FOTO: Ørjan Deisz

Byens nye hotellperle

Nytt hotell åpnes på Torgallmenningen i dag.

Et slikt hotell har du neppe sett i Bergen før.

- Helt sinnssykt, du ser jo hele himmelen,  roper Petter Stordalen. Energibunten ligger månebedotten i sengen og ser rett opp i bergenshimmelen. Suite 701 i No13 er en helt unik opplevelse, og Stordalen er i rommet for første gang.

UTSIKT FRA BADEKARET:

FOTO: Ørjan Deisz

 

Over sengen er taket av glass. En fem meter lang og to meter bred glassbue gjør at du kan se hele bergenshimmelen fra sengen. Fra badekaret med løveføtter har du også fri sikt til oven.

Eksklusivt hotell

I dag åpner det ny hotellet No.13 i Bergen. Adressen er Torgallmenningen 13 like ved McDonalds.

Hotellet eies av Ole Jan Strønen, men skal drives av Choice Hotels. Sammen med Petter Stordalen viser Ole Jan Strønen oss stolt rundt.

- Ser du glasstaket. Det kommer fra et gods i England. I 1948 ble det solgt til et hotell i USA. Selv kjøpte jeg det i Amsterdam, forteller Strønen. Han snakker om det 750 kilo tunge glasstaket i lobbyen. Fra veggen kikker Anna Karenina bort på oss.

Kikker du ned ser du de fem kokkene i fult arbeid.

Det er ikke gjort endringer på fasaden. Men de fire balkongene er skiftet ut, men er gjenskapt slik de var på originaltegningene.

- Vi har prøvd å føre mye tilbake til stilen slik det var i 1927, da huset ble bygget opp igjen etter brann, sier Strønen og ser ned på de smårutete svarte og hvite flisene som går igjen i alle etasjer.

Les også

Stordalen åpner hotell på Torgallmenningen

Restauranten på hotellet vil skjenke alkohol på Torgallmenningen.

Les også

- Dette blir Bergens åttende fjell

Slik skal Petter Stordalen utvide på Flesland.

Du bestiller rom i baren

Restauranten og lobbyen er ett. Og litt spesielt er det at du her kan bestille rom i baren eller hos hovmesteren.

- Dette er et eksklusivt hotell med en folkelig restaurant og bar, sier innehaver av restaurant No13,  Bo Vivike. Som også er medeier i BAR-gruppen. - Kjøkkenet er italiensk og vi satser på enkel og frisk mat av høy kvalitet.

Restauranten har rundt 80 sitteplasser på to plan og et stort mingleområde. Vivike tror folk vil synes det er gøy å kunne se inn på kjøkkenet. Og mener Bergen trenger kvalitetstilbud i uformelle omgivelser. Beliggenheten mener han gjør det enkelt å stikke innom for å spise en lunsj eller ta ett glass etter jobben.

Dusjen

FOTO: Ørjan Deisz

 

 

Prisnivået er ikke avskrekkende. Lunsjmenyene ligger på mellom 85 og 135 kroner. Pizzaene fra 135 til 195 kroner. Og for husets viner må du ut med rundt 80 kroner for glasset.

Restauranten har også søkt om å få ha uteservering på Torgallmenningen, men har fått avslag på det.

Inn døren kommer en kraftig kar med et vinskap på et sekkehjul. Ut døren løper en for å kjøpe vinglass og kubbelys på Ikea. Det er bare timer til åpningen og hektisk aktivitet over alt. Det store spanske speilet i lobbyen pusses. Barsjef Therese Storbø gleder seg stort til å komme i gang, og har alt rukket å la seg imponere av gjengen på kjøkkenet.

Byens dyreste

Ole Jan Strønen kjøpte bygget for 30 millioner, og har brukt rundt 55 millioner i oppussing. Hotellet har 34 rom og er på totalt 1600 kvadratmeter.

- Her har han gjort noe en normalt aldri gjør, investert så mye for så rom. Dette hadde konkurrentene våre aldri turt. Det er jo som en gave til Bergen, sier Petter Stordalen.

- Kommer dere til å tjene penger på dette?

RETT INN FRA GATEN: Du går rett inn fra Torgallmenningen til hotell og bar no.13. Her speiles Petter Stordalen i diskusjon med barinnehaver Bo Vivike.
 

- Selvfølgelig, men det vil ta litt tid. Folk må jo oppdage hotellet først. Det er behov for flere hotellsenger i Bergen. Og dette er ulikt alt annet. Mange hoteller var gode før, men har glemt å utvikle seg, mener hotellkongen.

Stordalen sier de blir prisledende i Bergen, men det bekymrer han lite. Han mener opplevelsen de får her vil bli helt sentral.

Prisene på rommene vil som ellers variere gjennom sesongen. For suiten på rom 701 må du ut med mellom 2500 og 6500 kroner for en natt.

Sensuelt snitt

Tallet 13 er i hotellnavnet, restauanten og bygget har husnummer 13. På menyen er det mellom annet 13 typer pizzaer og 13 ulike cocktailer.

- Du er ikke overtroisk?

- Nei, vi vil gjøre 13 til et lykketall, sier hotelleieren.

I gangene og på rommene er det bilder med et sensuelt tilsnitt.

- Ja, de er jo kanskje litt på kanten, men jeg mener vi er på den rette siden, sier Strønen og vipper litt usikkert med hendene. Stordalen bare gliser. De vet begge at de har skapt en perle av et hotell midt i Bergens hjerte.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Økonomi

No13

 • Hotell No.13 i Bergen åpnet 20.6.2013
 • Torgallmenningen 13 (Tidligere Urmester Bjerke)
 • 34 rom
 • Totalt 1600 kvadratmeter
 • Huseier Ole Jan Strønen
 • Hotelles drives av Nordic Choice Hotels
 • Restauranten No.13 og baren drives Strav Holding AS (BAR-gruppen)

 

Bilder

RESTAURANT OG KJØKKEN: Fra baren ser du rett ned på kokkene. I kjelleren er du med dem på samme plan. FOTO: Ørjan Deisz

FRA ENGELSK GODS: Taket i baren stammer fra et gods, men har vært en tur i USA før det kom til Bergen. FOTO: Ørjan Deisz

PÅ KANTEN?: Hotellet er preget av bilder med et sensulelt preg. Legg merke til hva hun ikke har mellom fingrene. FOTO: Ørjan Deisz

NO.13: Det nye hotellet på Torgallmenningen har 34 rom. Skiltet skrus opp timer før åpningen. FOTO: ørjan Deisz

BAKGÅRDEN: Alle bygårder har en bakgård. Normalt ser de ikke ut i måneskinn. No.13s bakgård er direkte vakker, og en har ved en vri også klart å øke arealet. FOTO: Ørjan Deisz