Administrerende direktør Carl Erik Nielsen og teknisk sjef Tom Potter forlater i løpet av våren begge sine jobber i toppledelsen for Bybanen. Styret har lyst ut stillingene og jakter nå på deres etterfølgere.

Carl Erik Nielsen overtok roret i Bybanen etter Rune Haugsdal i 2009, da sistnevnte gikk til jobben som kommunaldirektør for finans, konkurranse og eierskap i Bergen kommune. Haugsdal kom til Bybanen som prosjektdirektør i 2006. ## — Udramatisk

— Det ligger ingen dramatikk i at Tom Potter og jeg nå velger å overlate jobbene våre til andre, sier Carl Erik Nielsen.

I motsetning til Potter blir han værende i Bybanen AS.

— Jeg gjort en avtale med styret om å gå ned "et hakk på stigen" til en annen rolle i selskapet. Jeg har i dag en meget spennende, men svært krevende jobb. Etter selskapets etablering, forberedelser, oppnådde godkjennelser og driftserfaring over tid går vi nå over i en fase som krever tilpasninger og noe endret og utvidet kompetanse, sier Nielsen.

Han fortsetter i stillingen inntil ny administrerende direktør er på plass.

Bybanepioner

Tom Potter har betydelig lengre fartstid hos Bybanen. Allerede for tyve år siden begynte han å arbeide med banen, da som ansatt i konsulentfirmaet Taugbøl & Øverland AS. Den amerikanskfødte sivilingeniøren fikk i oppdrag av Bergen kommune å utrede mulighetene for en bybane i Bergen. Konklusjonen ble at en slik bane definitivt var «liv laga».

Potter tok aktivt del i samfunnsdebatten rundt Bybanen tidlig på 2000-tallet, og var en av de første som ble fast ansatt i Bybaneprosjektet. Hans tekniske innsikt har vært svært viktig i utviklingen av Bybanen. Nå melder han overgang til konsulentbransjen igjen. Det har ikke lyktes bt.no å få en kommentar fra ham om dette valget.

— Synd

— Det er alltid synd å miste personer med solid kompetanse, men det er noe alle virksomheter må være forberedt på, sier fylkesordfører Tom-Christer Nilsen (H) i Hordaland fylkeskommune, som har det overordnede ansvaret for Bybanen.

— Jeg regner med at styret etter hvert finner gode erstattere for dem, sier Nilsen.

Styret har engasjert rekrutteringsselskapet Headvisor til å finne de to sjefenes etterfølgere. Stillingene er lyst med søknadsfrist rett over helgen.

GIR SEG: Tom Potter og Carl Erik Nielsen på banebefaring. ARKIVFOTO: GORM K. GAARE