Stor avhengighet av datasystemer er i ferd med å bli USAs akilleshæl, sier landets nye nasjonale sikkerhetsrådgiver, Condoleezza Rice, ifølge Reuters.

— Velorganiserte hackere kan forstyrre alt fra strømforsyning til nødtelefoner, sa hun i et forum for sikkerhet på internett.

Rice roste private høyteknologibedrifter som allerede samarbeider med myndighetene om en nasjonal sikkerhetsplan. Planen skal være klar til sommeren. Hun sa videre at forsvaret av kritisk infrastruktur skal rustes opp ved hjelp av samarbeid, ikke streng regulering. Tiltak i forbindelse med personvern på nettet og datasikkerhet overlapper hverandre, sa hun.

Det såkalte Partnership for Critical Infrastructure Security jobber mot kongressen i saker som berører datasikkerhet, sier Ken Watson i Cisco Systems. Tidligere har mange private selskaper vært skeptiske til å dele informasjon med myndighetene, i frykt for avsløring av forretningshemmeligheter.

Den nye regjeringen i USA får snart flertall i Federal Trade Commission (FTC). Tidligere i uken ble det annonsert at kommisjonens kommende flertall ikke tror på streng regulering som det beste middelet for personvern og datasikkerhet.

— Markedet sørger for den optimale blandingen av beskyttelse av personvernet og kommersielle hensyn. Markedet regulerer personvernet bedre enn strenge lover. Den nye sammensetningen av FTC vil ta større hensyn til dette, sa et av kommisjonens nåværende republikanske medlemmer, Thomas Leary, ifølge Wall Street Journal.(Origo)