Lavpriskjeden har hatt mye motgang etter at de etablerte seg i Bergen for tre år siden. Butikken i Helleveien er nå konkurs, bare et halvår etter åpningen.

— Vi hadde rett og slett for få kunder, sier butikkeier og franchisetaker Sigurd Inge Vindenes.

Også butikkene i Nygårdsgaten og Smiberget har slitt med røde tall. I Nygårdsgaten var underskuddet i fjor på over 2,6 millioner kroner.

Bunnpris har dessuten lagt ned butikker på Nøstet og i Strandgaten.

14 nye butikker

Kjededirektør Tonny Thers er likevel full av optimisme. De røde tallene er historie, og alle de gjenværende butikkene i Bergen tjener penger i år, sier han.

— Det kommer ikke flere nedleggelser, slik det ser ut nå. Vi skal åpne 14 nye butikker i bergensområdet, seks av dem i januar, sier han.

Flertallet av de nye butikkene skal være store, mellom 1000 og 1600 kvadratmeter, og ligge like ved trafikknutepunkter.

Adressene til fem av de nye butikkene er klare. Her kommer Bunnpris i januar:

  • Møllendalsveien 61
  • Ulvedal torg på Flaktveit
  • Montana, i Lægdesvingen
  • C. Sundts gate 57 (i dag Rimi)
  • Bøvågen på RadøyEtter hvert vil Bunnpris åpne butikker også på Askøy, Sotra, Os og Stord.

Blir jevnstor med Rimi

Om lag 70 prosent av butikkene på Vestlandet skal eies av Bunnpris-kjeden, mens resten vil bli drevet av franchisetakere.

Allerede til neste år skal Bunnpris ha 26 butikker på Vestlandet, de fleste av dem i Bergen. Til sammenligning var det 19 Rimi-butikker i Bergen ved årsskiftet, 10 Safari-butikker og 32 Rema-butikker.

Den trønderske Lykke-familien er hovedaksjonær i Bunnpris, men også bergenseren Thomas Sandland og en gruppe investorer fra Møre investerer tungt i de nye butikkene på Vestlandet, gjennom selskapet Bunnpris Vest I.

Bunnpris er såkalt assosiert medlem av Norgesgruppen, som er en av fire giganter i det norske dagligvaremarkedet. De andre er Coop, ICA Norge og Rema 1000. De fire store har til sammen om lag 99 prosent av markedet.

Si din mening om Bunnpris og de andre dagligvarekjedene i feltet under!