I USA har hele 44 delstater budsjettunderskudd i år, noe som gjør at sparekniven brukes flittig.

I delstaten Nevada, hvor mesteparten av inntektene kommer fra gambling, betyr det at arbeidet mot spilleavhengighet mister økonomisk støtte.

Både forebyggende arbeid og behandlingstilbud vil lide av at andelen av gamling-dollar øremerket spilleavhengighet nå halveres.

Les også:

— Vil koste mer

  • Dette er kortsiktig politikk. Det vil koste mer penger i fremtiden å betale for skadene vi nå gir rom for, sier Tim Christensen, president i Foreningen for gamblingproblemer til CCN Money.

Kuttene gjør at promoteringen av en nasjonal hjelpetelefon må droppes, i tillegg til opplæring av flere veiledere. Dessuten må foreningen søke sponsormidler andre steder for å få ut en brosjyre med informasjon om behandlingstilbud for spilleavhengighet.

— Når din avhengighet er knyttet til penger og folks største stresselement er landets økonomiske situasjon, er det sannsynlig at avhengighetsproblemet ditt sannsynligvis vokser fort, sier Carol O'Hare til nettstedet.

- Har ikke råd

De lokale politikerne ser paradokset, men hevder de ikke har noe valg.

  • Vi er bekymret, men det er ikke nok penger for at alt skal gå rundt. Ethvert budsjett i Nevada er blitt redusert, sier Mike Willden i delstatsadministrasjonen.

I 2008 stod de 266 kasinoene i Nevada med omsetning over 5,5 millioner kroner for totalt 138 milliarder kroner av delstatens inntekter. Finanskrisen har imidlertid gjort at inntektene har falt betydelig.

Nevada har også den høyeste arbeidsledigheten i USA med 12,5 prosent.

Følg Aftenposten Økonomi på Facebook.