Statsråden sendte mandag et 13 sider langt svarbrev til Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité, og det er lite selvkritikk å spore fra Brustad og regjeringen.

– Redegjørelsen viser at selskapet ikke har informert og involvert eierne på en tilstrekkelig måte. Vi er avhengig av å bli ordentlig informert, og det er selskapenes plikt å involvere eierne i slike saker. Det har dessverre ikke skjedd, sier næringsministeren til NTB.

Hun står fast ved at transaksjonene i sin helhet må opp til generalforsamling i Aker Solutions, og ber Stortingets presidentskap om anledning til å holde en muntlig redegjørelse.

– Det er stor oppmerksomhet rundt denne saken, og jeg ønsker å bidra til at alle sider blir belyst. Derfor ber jeg om å få holde en muntlig redegjørelse for Stortinget, sier hun.

Brustad ser for seg at redegjørelsen kan bli holdt når den uavhengige verdifastsettelsen av de fem aktuelle Aker-selskapene foreligger i slutten av mai.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil behandle svarbrevet fra næringsministeren i tirsdagens møte. Opposisjonspartiene har allerede antydet at det vil bli åpnet sak og avholdt høring om Aker-transaksjonene. (©NTB)

STÅR FAST: Sylvia Brustad holder fast ved at at de omstridte Aker-transaksjonene i sin helhet må opp til generalforsamling i Aker Solutions.
Lise Åserud/Scanpix (Arkivfoto)