Eiendomsmegler Vest registrerte 11.000 treff på boligen da den var lagt ut for salg på finn.no.

— På en slik toroms leilighet er to til tre tusen treff vanlig, sier meglersjef Trond Lorentzen i Eiendomsmegler Vest.

Leiligheten ble solgt dagen etter visning for 1,530 millioner kroner. Taksten var 1,150 millioner.

Siste høynet med 15.000

— Noen ganger medfører markedets dom at en leilighet går langt over takst. På denne typen leiligheter er det vanlig at det blir mye budaktivitet, sier eiendomsmegler Johannes Austefjord som foresto salget av leiligheten.

Allerede på visningen kom det inn fem bud. Dagen etter kom fire bud til.

— Ni bud er mer enn en gjennomsnittlig budrunde, men det er vanlig at det kommer ekstra mange når en eiendom er lavt priset, sier Austefjord.

Fem av budgiverne ga seg relativt tidlig. Fire av dem var med til 1,5 millioner og høyere.

Etter budet på 1,5 millioner høynet nestemann til 1,510. Deretter kom et bud på 1,515, før paret som fikk tilslaget høynet med 15.000 kroner og ristet av seg konkurrentene.

Lite taktikkeri

  • Det vanlige er å spekulere i smertegrensen til de andre, men utover det er det relativt lite taktikkeri i en budrunde som dette. De fleste byr det de kan gi, og noen tøyer strikken litt. Det vanligste er å høyne med 10.000 fra forrige bud. Vinnerbudet ligger som regel mellom 10.000 og 20.000 kroner over, sier megler Austefjord.

Meglersjef Lorentzen mener tendensen er klar: Det er få boliger for salg i forhold til etterspørselen, spesielt når det gjelder leiligheter i denne prisklassen. En forklaring er at det bygges for lite i Bergen.

— Denne mangelen forsterkes ved et endret mønster blant kjøperne. Mens folk tidligere gjerne solgte først og så kjøpte, venter flere nå med å legge boligen ut for salg til de har funnet en ny. Det bidrar til å redusere tilgangen på boliger i markedet, sier Lorentzen.

Mer om boligprisene i onsdagens BT.