Dypvannsriggen «Deepsea Atlantic», som nå ligger for klargjøring ved CCB-basen på Ågotnes, ble presentert i dag.

Der opplyste Odfjell Drillings styreformann Ketil Lenning at søsterriggen «Deepsea Stavanger», som er under bygging i Sør-Korea, sannsynligvis skal bore utenfor kysten av Brasil.

– Gjennombrudd

– Vi har inngått en foreløpig avtale med det brasilianske oljeselskapet Petrobras for tre år fra juni 2010. Avtalen skal godkjennes av lisenspartnerne og styret i Petrobras før den blir «fast». Vi er svært glad for å være nominert av Petrobras og partnere til å levere boretjenester i Brasil. Dette representerer et gjennombrudd for Odfjell Drilling i Brasil og i gir et solid fundament for videre vekst i selskapet og i det voksende dypvannsmarkedet, sier Lenning.

Med i avtalen er også to store boreskip som Odfjell Drilling-gruppen eier sammen med et gresk rederi. De er under bygging, og Petrobras har opsjon til å benytte disse når de er levert fra byggeverftet Hyundai-verftet i Sør-Korea i mai og oktober 2011, opplyser Ketil Lenning.

Dypvannsboring De eies med 49 prosent av Odfjell Drilling-gruppen og 51 prosent av det greske rederiet Metrostar Management gjennom Deep Sea Petro Ltd., og skal drives fra Bergen. De får navnene «Deepsea Metro I» og «Deepsea Metro II».

«Deepsea Atlantic» kom til Bergen 30. mai etter en seilas på 4.000 nautiske mil fra Sør-Korea med en snittfart på rundt syv knop. Avtalen med StatoilHydro gjelder for fire år med to opsjoner på to år hver.

Riggen er verdens største og beregnet på dypvannsboring i nordlige farvann. Hun er under norsk flagg og er registrert i Bergen.

HÅKON GLADVED PRAHL (mms)