Eidesvik Offshore ASA er tildelt en fire års kontrakt med det brasilianske oljeselskapet Petrobras for forsyningsfartøyet Viking Surf. Brutto verdi på kontrakten er 209 millioner kroner.

— Dette er den første kontrakten vi har fått i Brasil, og med dette har vi åpnet et nytt marked for oss, sier driftssjef hos Eidesvik Offshore, Jan Lodden.

Kontrakten innebærer også ytterligere fire års opsjoner på oppdrag. Lodden forteller at kontrakten betyr mye for selskapet.

— Brasil er et spennende marked, og det blir spennende å se hvilke muligheter som vil by seg der i tiden fremover, sier Lodden.

Til sammen vil dette sikre arbeidsplassen til ti nordmenn. Resten av de ansatte knyttet til kontrakten vil være lokale.

Selskapet har i flere år satset på langtidskontrakter.

— Det har vist seg å være gunstig. Vi har 2–3 kontrakter som går ut i løpet av året, og har en komfortabel kontraktsdekning for inneværende, og neste, år, sier Lodden.

I fjor hadde Eidesvik Offshore et resultat før skatt på 939 millioner kroner, mot minus 596 millioner kroner året før. Hovedgrunnen var urealisert valutagevinst på knapt 770 millioner kroner som følge av fjorårets kursfall på dollar. Selskapet tjente også 134,9 millioner kroner på salg av skip i fjor.