Mandag skrev NHHs studentavis K7 Bulletin at Børge Brende, direktør for World Economic Forum, bare hadde deltatt på fem av seksten styremøter på NHH de siste tre årene.

Likevel har han fått utbetalt årlig godtgjørelse for innsatsen siden han ble oppnevnt som styremedlem i 2009. I fjor var honoraret på 52.700 kroner, skriver E24.

— Trukket meg tidligere

Ifølge NHHs studentavis er det godt over ett år siden Brende sist deltok på på NHHs styremøte. Sist gang han møtte opp, var i desember i 2010. 4. februar i år opplyste Brende i en e-post til styreleder og rektor ved NHH, Jan Haaland, at han trakk seg fra vervet.

— Jeg ser i ettertid at jeg burde ha trukket meg tidligere, sier Brende til E24. Brende varslet allerede i 2010 at reisene jobben som generalsekretær i Røde Kors medførte, kom til å føre til forfall fra møtene. Det samme gjorde han da han begynte i direktørstillingen i World Economic Forum i starten av 2011. ## - Stor forståelse

NHH-rektor Jan Haaland sier til E24 at det selvfølgelig er et mål at styrets medlemmer er til stede så mye som mulig, men at han har stor forståelse for at Brende ikke har kunne deltatt på så mange styremøter.

— Hans to jobber har gjort at han ikke har kunnet møte på langt nær så ofte som han selv ville. Da han jobbet i Røde Kors, var det først krisen i Haiti og deretter i Pakistan som gjorde at han mistet noen møter. Deretter fikk han en tidkrevende jobb i Sveits, sier han.

Han er godt fornøyd med å ha Brende i styret og mener han bidratt med viktig input og perspektiver.

Penger til Røde Kors

Etter at Studentavisen K7 Bulletin tok kontakt med Brende, bestemte han seg for å gi styrehonoraret til et godt formål.

— Jeg trodde ikke jeg mottok godtgjørelse for de møtene jeg ikke deltok på. Da jeg forsto at det var tilfelle, synes jeg det ble feil å beholde pengene. Det jeg satt igjen med etter skatt for de møtene der jeg meldte forfall, er 50.000 kroner. De har jeg gitt til Røde Kors i Norge, sier Brende til E24.