I april tok det i snitt bare 14 dager å selge en bolig i Bergen. Det er raskest i landet.

Ifølge tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) var snittiden for å omsette boliger i landet 27 dager, regnet fra det tidspunktet boligen legges ut på Finn.no.

Prisene på boliger i Bergen steg i april med 1,3 prosent fra måneden før. Det er ørlite mindre enn landsgjennomsnittet på 1,5 prosent.

Høyere enn ventet

Sammenlignet med april 2011 ligger boligprisene i dag 8,5 prosent høyere.

Prisveksten i april er høyere enn det meglerne hadde ventet.

— Hovedforklaringen på prisøkningen nå er at det bygges for få boliger i landet, sa nestleder Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) til NTB da han i dag la frem de siste månedstallene for prisutviklingen på boliger.

Han mener at Norges Banks overraskende rentenedsettelse i mars, og andre signaler fra sentralbanken, kan ha bidratt til å skape optimistiske forventninger om at rentenivået blir liggende lavt lenge.

Eneboliger øker mest

Boligprisstatistikken for april viser prisoppgang for samtlige boligtyper, men eneboliger har sterkest prisvekst — med 2,1 prosent. Prisene på delte boliger steg med 1,9 prosent og på leiligheter med 1,2 prosent.

I Bergen varierte prisøkningen fra 1,1 prosent i Fana og Ytrebygda til 1,6 i Fyllingsdalen og Laksevåg.

Gjennomsnittsprisen for landet hittil i år er 5,7 prosent høyere enn snittprisen i 2011. Med uendrede priser resten av 2012 blir veksten fra fjoråret på 7,1 prosent.