Onsdag ble det åpnet konkurs i selskapet Bølgen & Moi Bergen AS. Det var selskapet selv som valgte å slå seg konkurs, viser informasjon fra konkursregisteret.

Advokat Gunnar A. Haahjem bekrefter at han er oppnevnt som bostyrer etter konkursen.

— Jeg er i møte med de ansatte nå, forteller Haahjem til BT rundt kl. 16.30.

- Trist og kjip

— Det er en trist og kjip dag for de ansatte i Bergen, og selvsagt også for oss. De nye lokalene vi flyttet inn i i 2012 ble for store. Vi har aldri klart å drive med overskudd etter flyttingen, sier Trond Moi til Fædrelandsvennen.

Onsdag kveld er han selv i Bergen for å gjøre nødvendig papirarbeid i forbindelse med konkursen. Bølgen & Moi Bergen er heleid av Bølgen & Moi i Oslo. Dette selskapet er igjen eid 50/50 av Moi selv og vinkelner Toralf Kristian Bølgen.

— Alle de andre stedene våre går bra, og dette får ikke noe som helst innvirkning på driften av de andre sju restaurantene våre, sier Moi.

Bølgen & Moi har restauranter i Kristiansand, Søgne, Stavanger, Sandvika, Høvikodden, Briskeby og Tjuvholmen i tillegg til den nå nedlagte i Bergen.

Takker for 12 år

Utenfor lokalene henger det en lapp hvor det står «Vi er stengt fra 18.03.15».

På sin Facebookside, skriver bergensrestauranten følgende:

«Det er med beklagelse vi må fortelle at Bølgen & Moi Bergen legger ned med øyeblikkelig virkning i dag onsdag 18. mars. Vi takker for 12 år med mange gode opplevelser, med fantastiske og trofaste kunder».

Høsten 2012 flyttet Bølgen & Moi fra lokalene i Lysverket ved Lille Lungegårdsvannet og til det gamle Banco Rotto-bygget. Den nye restauranten var fire ganger større enn de gamle lokalene.

«FOR STORE LOKALER»: Banco Rotto-bygget er blant byens flotteste lokaler. Ifølge Trond Moi ble de imidlertid for store for restauranten Bølgen & Moi.
Nielsen, Rune

— Det skal bli en av Norges flotteste restauranter, uttalte daværende styreleder Trond Moi til BT.

På nettsiden til Bølgen & Moi er restauranten i Bergen allerede fjernet.

- Ble for stort

Økonomisk har det gått trått siden flyttingen. I 2012 og 2013 hadde restauranten et samlet underskudd før skatt på 2,3 millioner kroner. Regnskapene for i fjor foreligger ennå ikke.

«Våre lokaler var flotte, men viste det seg at de var for store til at det var mulig å få det til å gå rundt», skriver restauranten på sin Facebook-side.

Bølgen & Moi Bergen er heleid av Bølgen & Moi i Oslo. Dette selskapet er igjen eid 50/50 av kokk Trond Moi og vinkelner Toralf Kristian Bølgen.

Ifølge de siste regnskapene var det registrert 55 ansatte hos Bølgen & Moi Bergen AS.

- Ingen kommentar

Det er Vestenfjeldske Eiendom som eier Banco Rotto-bygget, et datterselskap av Reitangruppen.

Daglig leder Petter Hjortland har nettopp fått vite om konkursen når BT ringer.

— Jeg fikk vite det for tre minutter siden, sier han.

Hjortland ønsker ikke å kommentere at huset nå vil stå uten deres største leietaker.

— Jeg hverken kan eller vil si noe om det nå.