Verdens ledende programvareselskap har brukt gratis kildekode i flere store produkter. Microsoft benektet først påstanden, men innrømmet bruken fredag. Programvare knyttet til åpen-kildekode-operativsystemet FreeBSD ligger inne i deler av en rekke versjoner av Windows. Blant delene er TCP/IP-seksjonen, som administrerer alle koblinger til internett. FreeBSD er også brukt på servere som blant annet håndterer epost-tjenesten Hotmail.

— Jeg er forferdet over at Microsoft kritiserer åpen kildekode på samme tid som selskapet har brukt den i skjul for å drive forretning, sier en ledende figur innen utviklingen av FreeBSD, Marshall Kirk McKusick, til Wall Street Journal.

Åpen-kilde-programmer, som det populære Linux-systemet, er gratis og lar brukerne se og modifisere instruksjoner kjent som kildekode. Den voksende populariteten til slik programvare er blant de største truslene mot Microsofts produkter. I nylige uttalelser har selskapet sagt at åpen kildekode er farlig fordi den har innebygde sikkerhetsrisikoer og kan tvinge intellektuell eiendom ut i det offentlige, skriver Wall Street Journal.

Bruken av FreeBSD strider ikke mot selskapets uttalelser, hevder Microsoft, som mener at kritikken har vært rettet spesifikt mot Linux. Selskapet har imidlertid ikke snakket om noen åpen-kilde-programvare som positiv.(Origo)