E-posten spekket med skrivefeil ble sendt ut til et enormt antall nordmenn i forrige uke, og skulle angivelig være fra Sparebank1.

Sensitive opplysninger

I mailen sto det blant annet at «Dette er en høfling påminnelse om at din konto må verifiseres. Vær så venlig å verifiser din informasjon øyeblikkelig. Vær så vennlig å trykke på lenken nedenfor, logg inn og følg de følgende steg.»

Deretter ble man oppfordret til å klikke på en lenke og bekrefte informasjon om kortnummer og andre sensitive opplysninger.

Sparebank1 kjenner ikke til hvor mange nordmenn som har mottatt e-posten, men banken er blitt bombadert med e-poster de siste dagene.

Aner ikke omfanget

— Vår adresse var oppgitt, og vi har mottatt mer enn 10.000 mail siden fredag. Dette er fra adresser der innehaver har hatt automatisk svar-funksjon på e-posten sin, sier Christian Brosstad, informasjonsdirektør i Sparebank1.

- Hvor mange kan ha fått denne svindelmeldingen?

— Umulig å si. Det må være svært mange mennesker, ettersom vi har fått cirka 10.000 e-poster i forbindelse med saken. De aller fleste har jo bare slettet meldingen, sier Brosstad.

Etter alt å dømme har hundretusener av nordmenn fått svindelmailen. Saken er politianmeldt, og sidene som det lenkes til er stengt.

Nedringt

Banken har hatt masse arbeid i forbindelse med svindelforsøket. Informasjonsdirektøren besvarte 600 e-post bare mandag.

— Dessuten har det vært stor pågang av telefoner og meldinger til våre lokale kontorer, forteller han.

Brosstad mener nordmenn har fått en sunn skepsis til svindelforsøk på nett.

— Folk flest er kritiske og har en ryggmarksrefleks på at dette må være svindel. Det er nemlig ingen markant økning av kunder som vil stenge kort de siste dagene, sier Brosstad.

Hva synes du om svindelforsøket? Si din mening i feltet under!