— De har stjålet min baby, sier Silje Vallestad til VG.

Bergensgründeren, som i høst ble kåret til Vestlandets største ledertalent, står bak selskapet Bipper Communication. Selskapet utvikler mobile løsninger til foreldre som vil styre barnas mobilbruk.

Små ulikheter

I fjor var Silje Vallestad i dialog med mobilgiganten Vodafone, og tanken var at operatøren skulle sørge for internasjonalt salg av hennes mobilløsninger.

Vallestad ga Vodafone innsikt i både konsept og tekniske løsninger, og i mai 2011 var Bergensgründeren i avsluttende samtaler. Men så hørte hun ikke mer.

— Så ser man plutselig at de i desember lanserer et tilsvarende foreldrekontrollkonsept. Det er en tilnærmet kopi med kun små ulikheter, så det må ha blitt utviklet parallelt mens de snakket med oss, fortsetter Vallestad til VG.

Vodafone har kalt løsningen «Vodafone Guardian».

Vurderer søksmål

Bipper og Vodafone hadde en konfidensialitetsavtale. Vallestad har sendt brev til selskapet og bedt om en forklaring. Hun mener Vodafone har brutt avtalen, og vurderer nå søksmål.

— Våre advokater mener vi har en sterk sak. Men vi får se på svaret fra Vodafone og vurdere hva vi gjør videre, sier Vallestad.

Vodafone ønsker ikke å kommentere saken.