Bildt er formann i en komité som utreder ICANNs fremtid. ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) har administrert nettadresser siden 1998, i henhold til en avtale med det amerikanske handelsdepartementet. Det er enighet om at man ikke bør overlate regulering av nettet til en ny halvstatlig organisasjon. Tradisjonen tilsier at selvregulering og selvstendighet bør vernes, mener han.

— Spørsmålet om nettets fremtid inneholder politisk og økonomisk dynamitt, sier Bildt ifølge Vision.

Til høsten skal det legges frem forslag til hvordan nettet og ICANN skal styres. Organisasjonen arbeider nå med forslag til fordeling av eiendomsretten til de nye toppdomenene, den nye protokollen IPv6, samt styringen av ICANN.

Ny standard Internet Protocol versjon 6 (IPv6) vil erstatte dagens IPv4 og tilby et nødvendig antall nye adresser. Forgjengeren IPv5 er en forlatt eksperimentell standard. Problemet er imidlertid at nye trådløse nettverk og oppdatering av eksisterende nettverk er tids- og pengekrevende.

Industrien investerer fortsatt tungt i IPv4, siden pengene fortsatt ligger i denne teknologien. EU vurderer incentiver for adopsjon av den nye standarden, som anses som viktig for Europas 3G-evner. EU-kommisjonen mener også at IPv6 kan bidra til å tette noen av dagens sikkerhetshull.

ICANN holder åpne seminarer på Älvjö-messen i Sverige denne uken.(Origo)