På en pressekonferanse fredag fremholdt Berlusconi også at han ikke har tenkt til å gå av ettersom han mener at han er den beste til å representere Italia i utlandet. Pressekonferansen fant sted i Cannes, der statsministeren deltar på et toppmøte for G20-landene.

Han sa samtidig at han ikke tror regjeringen vil bli presset til å gå av når den neste uke må gjennom nok et tillitsvotum i nasjonalforsamlingen.

Selv om Italia ikke har ønsket finansiell støtte fra IMF, bekreftet Berlusconi at han vil tillate fondet å overvåke gjennomføringen av økonomiske reformer, som er nødvendige for å redusere Italias budsjettunderskudd og få kontroll over den enorme statsgjelden. Statsministeren mener at Italia er blitt fattigere etter innføringen av euroen.

På pressekonferansen deltok også Italias økonomiminister Giulio Tremonti. Han ville ikke svare på et direkte spørsmål om hvorvidt han deler Berlusconis oppfatning om at regjeringen vil overleve.

Flere av Berlusconis støttespiller truer med å gjøre opprør mot sin sjef. Berlusconi kaller avhopperne for forrædere, og han anklager dem for å vende ham ryggen midt i krisen. (©NTB)