— Vi besluttet å integrere systemet med Microsoft fordi både studenter og lærere kjenner deres produkter. Microsoft har en god plattform, og dessuten erfaring med samarbeid med skoler og lokale myndigheter, sier direktør Arne Bergby i It’s learning.

Avtalen innebærer integrering av begge selskapers systemer, noe som gjør at Microsoft-applikasjoner som Outlook, Word og Excel vil bli tilgjengelig på via nettsiden til It’s learning.

I juni vil en beta-versjon av programmet testes. Når neste skoleår er i gang, vil en integrert versjon av programmet stå klar til bruk.

Bergensselskapet It's learning tilbyr IKT til undervisningssektoren. Systemet har over to millioner brukere både i grunnskole og på høyere utdanning. Skolene i Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune, Norges Handelshøyskole, Høgskolen i Bergen og Kunsthøgskolen i Bergen er alle faste brukere.

— Samarbeidet vil bidra til at It's learning kan bygge en sterkere posisjon i det markedet vi allerede har, og at Microsoft kan hjelpe oss inn i nye markeder, sier Bergby.

På utdanningsfronten tilbyr Microsoft allerede systemet live@edu. Dette er en reklamefri, nettbasert tjeneste som har over 30 millioner brukere i 129 land.

Ifølge Microsofts Mark East var samarbeidsavtalen med It's learning et felles initiativ.

— Essensen er at vi blir bedre sammen. Vi er alltid på jakt etter høykvalitetspartnere, og It's learning har en veldig bra læringsplattform. Utdanningsløsninger har et enormt marked globalt, og gjennom samarbeid kan vi sikre best mulig brukeropplevelse og større markedsandeler, sier han.