— Grunnen til at Voss er spennende er den enorme hytteutbyggingen. Mange bergensere ferierer der oppe, og vi tror at Voss blir enda mer populært i fremtiden. Den fremtiden har vi lyst å være med på, sier styreleder Ståle G. Simonsen, om hvorfor selskapet velger å investere millioner av kroner i den lille vestlandsbygden.

Kjøpte 7000 kvm

Sammen med Henrik Lund utgjør han Midgard Gruppen AS, et selskap som i dag eier flere store og sentralt plasserte eiendommer i Voss sentrum.

Blant annet kjøpte investorene Voss videregående skole, også kalt "Vatles handelsskole", for 28 millioner kroner i oktober i fjor. Eiendommen er på rundt 7000 kvadratmeter, og vil etter hvert stå tom som følge av sammenslåingen av de videregående skolene på Voss.

- Vil det bli leiligheter i det tomme skolebygget?

— Ja, det vil være naturlig, sier Simonsen.

- Vil videreutvikle

Like før jul kjøpte investorene også LL Voss handelslag i Vangsgata, et næringsbygg som inneholder flere butikker og leiligheter.

Ifølge Avisa Hordaland skal salget ha gått for 27,1 millioner kroner, og med på kjøpet var 72 prosent av aksjene i det planlagte parkeringsanlegget i Voss sentrum.

Hva de ønsker å gjøre med bygget er derimot ikke bestemt.

— Det er ingen hemmeligheter rundt det, men vi er såpass tidlig i prosessen at det er vanskelig å si noe konkret. Det vi vet er at vi kommer til å satse på det som er i bygget fra før og videreutvikle det, sier Simonsen, som også er aksjonær i Mjølfjell ungdomsherberge gjennom eiendomsselskapet Seacost AS.

Eier "hjertet av Voss"

Ordfører i Voss kommune, Hans Erik Ringkjøb (Ap), håper oppkjøpene får positive ringvirkninger.

— At de har kjøpt store og sentrale eiendommer viser at det er attraktivt å komme til Voss. Vi har vært i møte og planene om å gjøre noe med investeringene er positive og bra for både bygden og innbyggerne, sier Ringkjøb.

- Hva håper du at de skal gjøre med eiendommene?

— Jeg håper at de gjennomfører planene for Vossevangen, spesielt i forhold til at de har kjøpt hjertet av Vangsgata. Det er viktig at Vangsgata blir like attraktiv som den allerede er, og at virksomheter og butikker kan bli værende, sier Ringkjøb, som håper eiendomsutviklingen også kan lette presset i et trangt boligmarked.

— Det er mangel på boliger i sentrumsområdene våre, så jeg ønsker absolutt boligutvikling velkommen. Utfordringen er å utvikle boliger til en pris som alle grupper kan ha mulighet til å investere i, sier Ringkjøb.