Bredbåndsselskapet putter etter det bt.no forstår inn et par-tre millioner kroner i året som generalsponsor for Strømsgodset. Avtalen er på to år med opsjon på to nye år. Etter det BT erfarer er totalsummen på rundt ti millioner kroner.

— Vi blir generalsponsor, men beløpet vil jeg ikke kommentere, sier administrerende direktør Rolf Barmen i Nextgentel.

Nasjonal interesse

I forrige uke kjøpte også selskapet navnerettighetene til den gamle hovedtribunen på Brann Stadion.

— Da vi hørte at Strømsgodset manglet generalsponsor var det bare å ta affære. Vi ønsker å sponse en klubb med nasjonal interesse. Strømsgodset har en lang historie og er en klubb som i alle år har hatt en sterk kultur og gode profiler, sier Barmen som selv har spilt i eliteserien for Fyllingen.

- Utfordrere

— Dette er ett ledd i omprofileringen vår. Vi har funnet en nasjonal medieflate som er mer varig enn avisannonser for eksempel. De manglet generalsponsor og det ga oss en mulighet. Vi får mye ut av lite, både de og vi er utfordrere på hver vår måte, sier han.

Nextgentel byttet i forrige uke profil og er blitt en del av det internasjonale toppsjiktet til TeliaSonera innen telekom. Selskapet omsetter for cirka én milliard kroner, har rundt 280 ansatte og er en av landets største bredbåndsleverandører.

- Bergensere er jo så rause

— Men, bergensere som sponser Godset?

— Ja det blir som Trond Mohn som sponser Tromsø. Det var ingen lokale klubber i Bergen som ville gitt samme uttelling. Brann var ikke ledig, de hadde ikke noe å tilby oss. Men bergenserne er jo så rause at de unner Strømsgodset dette. Når det er sagt så har vi jo kunder over hele landet, sier Barmen og legger til:

— Brann representerer vår lokale identitet og lokale forankring i Bergen mens Strømsgodset blir en nasjonal og høythengende fane. Samtidig kommer vi til å øke tilstedeværelsen lokalt i regionen rundt Drammen. Strømsgodset er en klubb som har tilhengere langt utover Drammen, sier han.

Største noensinne

Dette er første gang en bedrift uten en klar lokal forankring i Drammen-regionen pryder drakten til Strømsgodset, og avtalen med Nextgentel er klubbens største gjennom alle tider.

— For Strømsgodset representerer avtalen på mange måter starten på en ny epoke og et solid fundament for nyutvikling, sier daglig leder i Strømsgodset Erik Espeseth.

— Vi ønsker å være hele Drammens lag, og hele regionens stolthet. Det er noe som forplikter. Midlene som kommer gjennom den nye generalsponsoren vil komme godt med, og vil primært bli benyttet til ytterligere å styrke vårt utviklingsarbeid i Drammen og regionen for øvrig. Målet må være å få frem enda flere lokale talenter, og gjerne etter et godt samarbeid med regionens klubber, avslutter Espeseth.

Hva synes du om at bergensere støtter klubber i andre byer? Si din mening i feltet under!