Bergensavisen (BA) avholdt tirsdag et allmøte i bedriften om fremtidsutsiktene for avisen. Der ble det informert om nye sparetiltak.

Etter det bt.no kjenner til, skal BA kutte kostnader i form av 12-14 stillinger i løpet av ett år. Det skal ennå ikke være bestemt hvor stillingene skal kuttes.

— Når dere nå sitter på disse opplysningene, blir det meningsløst å ikke kommentere dem. Klart det oppleves tungt for de ansatte i BA å få servert nok en runde med kutt, mindre enn to år etter at vi hadde den forrige, sier Geir Kvile, leder i redaksjonsklubben.

- Krevende

Kvile forteller at redaksjonsklubben på det sterkeste vil motsette seg eventuelle oppsigelser, og at de har tillit til at styret som til slutt skal ta stilling til graden av bemanning i BA, vil ha et skarpt blikk på administrasjonens størrelse.

— Spesielt tatt i betraktning av at det stadig blir færre som skal administreres. Avismarkedet, og spesielt markedet for nummer 2-aviser, er helt åpenbart krevende. Men å svekke kjernevirksomheten - journalistikken - kan umulig være veien å gå dersom målet er å overleve, sier Kvile.

Han minner om at avisen gikk med fem millioner i pluss før skatt i 2010.

Fallende inntekter

BA er blant avisene i Norge som selger størst andel av sitt totale opplag i løssalg. Avisen er også en av landets største mottakere av pressestøtte. Denne støtten er knyttet til opplaget, og derfor rammes avisen ekstra hardt økonomisk når opplaget faller.

Bergensavisen hadde i fjor en «urovekkende tilbakegang» på 10,8 prosent, skrev Journalisten 18. mai i år.

Hvordan bør avisene møte det harde presset i markedet? Si din mening i feltet under!