- Det er utrolig artig å vinne en åpen konkurranse med så mange sterke konkurrenter, sier sivilarkitekt i Arkitektgruppen Cubus, Trude Ellingsen.

I dag har hele kontoret vært i Eivindvik for å motta premien på 300 000 kroner. Ordfører i Gulen kommune, Trude Brosvik, forteller om veldig høyt nivå på de 44 bidragene.

Tett løp

- Mange anerkjente firmaer, både norske og utenlandske, har deltatt i konkurransen. Til slutt var det som skilte mellom dem funksjonalitet, og hvordan byggene ville være å drifte. Der skilte Arkitektgruppen Cubus seg ut, sier hun.

På siste juryemøte satt de igjen med fire kandidater. Andre- og tredjeplass fikk 150 000 kroner hver, mens fjerdeplassen ble belønnet med hederlig omtale.

- Det var vanskelig, men det står en helt samlet jurye bak vinneren, sier Brosvik.

Attraktivt prosjekt

Trude Ellingsen sier de har lagt mye arbeid i sitt bidrag. Profileringen som kommer med å vinne en slik konkurranse motiverer.

- Dette er et veldig attraktivt prosjekt for arkitekter, spesielt med den spennende historien som er knyttet til stedet, sier hun.

Hun har store forhåpninger om at bygget skal bli realisert. Det har også Jan Tore Rosenlund, bygge- og eiendomssjef i Sogn og Fjordane fylkeskommune.

- Første steg er å få på plass pengene, det jobber vi med nå. Her er det samarbeid mellom stat, fylkeskommune og kommune som må til, sier han.