• Han lo og visste ikke helt hvor han skulle gjøre av seg.

En mann som leverte en femukerskupong på en Rema-butikk på Nyborg i Åsane for en uke siden, endte opp som en av fire toppvinnere i Gull-Lotto lørdag kveld.

Men først søndag formiddag besvarte han Norsk Tippings mange henvendelser.

Søkte opp nummeret

— Jeg ringte ham hele lørdag kveld, sier ansvarlig for vinneroppfølging i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

LYKKETROLL: Programleder May Lisbeth Midtgård Myrvang gratulere til sammen 21 nye Lotto-millionærer. Fordi det ikke var noen som hadde syv rette i Lotto sist helg, ble det Gull-Lotto nå. Hele førstepremiepotten fra forrige trekning ble altså overført til denne lørdagen og var på hele 23 millioner kroner.
NORSK TIPPING

Det var sent på kvelden da mannen oppdaget alle de ubesvarte anropene.— Da han søkte opp nummeret, kom Norsk Tipping opp, og spenningen steg. Dessverre fikk han ikke sjekket kupongen sin da han akkurat hadde fått nytt spillerkort og manglet tilgang der og da, sier Roterud Mathisen.

Det førte til en søvnløs natt.

— Han ventet i spenning på at telefonen skulle ringe igjen. Søndag formiddag fikk vi veldig raskt svar. Så da vi kunne avsløre at han hadde 7 rette i Lotto og nær seks millioner er på vei inn på konto, ble det jubel. Han lo og visste ikke helt hvor han skulle gjøre av seg, sier Roterud Mathisen.

Hun sier at mannen ønsker å være anonym.

Tre fra Hordaland

Ettersom det var både Gull-Lotto og Superlotto lørdag, har Norsk Tipping satt inn ekstra mannskaper for å få kontakt med alle vinnerne.

To andre vinnere fra Hordaland, som måtte nøye seg med 1,8 millioner, var ikke like vanskelig å få tak i. Det er snakk om en mann fra Bømlo og en kvinne fra Etne, begge 61 år.

Dermed befester hordalendingene sitt rykte som heldiggriser i Norsk Tippings trekninger.

50-åringen fra Bergen har allerede takket ja til økonomisk oppfølging.

— Hva pengene skal brukes til, var for tidlig å si noe om, sier Ingrid Roterud Mathisen.

De to andre vinnerne fra Hordaland får i utgangspunktet ikke hjelp. De er akkurat under grensen på to millioner.

— Men vi hjelper alle som spør. Det er cirka halvparten som benytter seg av tilbudet. Da er det slik at en fast kontaktperson ringer vinneren så snart vedkommende ønsker det, sier Ingrid Roterud Mathisen.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post