Bergen stråler etter den lange, kalde sommerdusjen. I Rosenkrantzgaten finner vi det som trolig er Bergen sentrums dyreste parkeringshus.

Dyrt og fullt

— Jeg er fullstendig klar over det, det er dyrt, sier Maurice Couillgult. Han kommer ut av garasjeanlegget med døtrene Isabell og Cristine.

— Det burde vært samme pris her som på Bygarasjen, mener han.

Prisen for et døgn i Rosenkranz Parkeringshus er 200 kroner, mens det koster halvparten i Bygarasjen.

Klokken 13.36 onsdag ettermiddag var parkeringshuset helt fullt. Biler ventet på at andre skulle komme ut, slik at de fikk slippe til.

I dag var det bare om å gjøre å finne en plass. Jarle Rolstad

- Måtte bare finne en plass

I Markeveien ligger parkeringshuset City Park. Bilene siger sommerdovent inn. Tre ledige plasser igjen, og så klokken 13.09 var det smikk fullt.

— I dag var det bare om å gjøre å finne en plass. Vi kom fra Åsane og prøvde først Rosenkrantzgaten, men der var det fullt, forteller Jarle Rolstad til bt.no. Sammen med kone, barn, hund og slektninger rusler han ut fra garasjen for å nyte byen.

Bygarasjen størst og billigst

Prisforskjellene på de mange parkeringsanleggene i Bergen sentrum er stor. Av de store er Bygarasjen billigst med kroner 100 pr. døgn. Dyrest er Rosenkranz Parkeringshus med 200 kroner pr. døgn. Dyre er også GriegPark og City Park med 180 kroner pr. døgn.

Bergen Parkering AS har ansvaret for drift av to parkeringsanlegg i Bergen sentrum - Bygarasjen og Klostergarasjen:

  • ByGarasjen er Bergens største parkeringshus og ligger ved Bystasjonen. ByGarasjen har 2265 parkeringsplasser. Pris pr. påbegynt 20 minutter er 5 kroner. Per døgn 100 kroner.
  • Klostergarasjen er et underjordisk parkeringsanlegg, som ligger på Nøstet med innkjøring fra Jonsvollsgaten. 640 plasser (950 når trafikkavviklingen er bedret). Pris 5 kroner pr. 15 minutter. Per døgn kroner 125. Q-park har mange parkeringsanlegg i Bergen, de tre største er GriegPark og CityPark.
  • GriegPark ligger under Grieghallen og har 450 parkeringsplasser. Her koster det 32 pr. kroner time og 180 kroner per døgn.
  • City Park ligger ved Tinghuset i Markeveien. Der er det 387 parkeringsplasser. Pris kroner 30 pr. time og 180 per døgn. EuroPark driver Rosenkranz Parkeringshus. Der koster det kroner 32 pr. time og 200 kroner pr. døgn.

Svindyrt på Nordnes

Det er mange mindre parkeringsgarasjer og anlegg i og nær sentrum, for eksempel Nordnes parkering ved Akvariet. Anlegget, som er driftet av Bergen Parkering, er stengt om natten, og har ikke døgnpris.

Timeprisen er 20 kroner pr. time. Med en maks tid på 15 timer, kan en derfor komme opp i en pris på 300 kroner for mindre en et døgn. Tre ganger så dyrt som Bygarasjen...

Hva mener du om p-prisene i sentrum?

32 KRONER TIMEN: Vil du betale 200 kroner pr. døgn for å ha bilen stående i dette parkeringshuset
PÅL ENGESÆTER
FIKK DE SISTE TRE: Dyrt, men populært i CityPark i Markeveien.
PÅL ENGESÆTER
DYREST AV DE STORE: Rosenkranz Parkeringshus.
PÅL ENGESÆTER